Messi az év férfi sportolója a Laureus-gálán

A történelem során először egy futballjátékos, nevezetesen Lionel Messi kapta a Laureus-gálán az Év férfi sportolójának járó díjat. A díj ezúttal megosztott, ugyanis az argentin zseni mellett a hatszoros Formula 1-es világbajnok, Lewis Hamilton is részesül az elismerésben.

Hétfő este a berlini Verti Music Hallban rendezték meg a 20. Laureus-gálát, amelyen tizenegy kategóriában találtak gazdára a sport Oscar-díjai. Az év legjobb férfi sportolójának választott Messi egyéb elfoglaltságok miatt nem tudott jelen lenni a gálán, viszont videóüzenetben üzent a jelenlévőknek:

“Üdv mindenkinek, kellemes estét. Először is szeretnék elnézést kérni azért, hogy nem tudtam jelen lenni a gálán. Nagyon szerettem volna ott lenni, leginkább azért, amekkora ennek a díjnak a jelentősége, de sajnos nem sikerült.”

“Úgyhogy innen üzennék minden jelenlévőnek. Szeretnék köszönetet mondani az Akadémiának azért, amiért nekem adták ezt az elismerést. Az igazság az, hogy ez egy nagyon különleges elismerés számomra, elvégre az első olyan ember vagyok, aki egy csapatsportot űz, nem pedig egy egyéni sportot, mint az eddigi nyertesek. Köszönöm.”

“Óriási dolog ez számomra, köszönetet kell mondjak a csapattársaimnak, akik nélkül ez nem sikerült volna, a családomnak és a szurkolóknak, akik mindig támogattak.”

“Szívélyes üdvözletemet küldöm mindenkinek, aki a gálán ott van, jó szórakozást kívánok, remélem egy másik alkalommal találkozhatunk.”

Gratulálunk, Leo!