Trincão: “Nagyon büszke vagyok, hogy Barcelonába igazolhattam”

A Barcelona télen igazolt portugál szélsője, Francisco Trincão adott exkluzív interjút a klub hivatalos csatornájának, melyben elmondta, már alig várja, hogy új csapatában léphessen pályára. A beszélgetésből az is kiderül, hogy a Francisco meglehetősen szorgalmas játékos és az önbizalmával sincs problémája. 

„Nagyon fontos lépés ez a karrieremben. Nagyon büszke és boldog vagyok, soha nem gondoltam volna, hogy egy akkora csapatban lesz alkalmam játszani, mint a Barcelona. Tudtam, hogy megvan hozzá a képességem, de akkor sem feltételeztem ilyet, pláne ilyen fiatalon.”

„Nagyon boldog vagyok, szavakkal nem tudom leírni mennyire, hogy a Barcelona családjához tartozhatok. Úgy érzem sok ember figyelme rám terelődött, miután bejelentették a leigazolásomat, ez azonban nem hat ki rám, sem a pályán sem pedig azon kívül, továbbra is minden nap keményen dolgozom, hogy jobb játékossá váljak. Hiszek benne, hogy a sok munkám kifizetődő lesz a jövőben.”

„Griezmann küldött nekem üzenetet, miután leigazoltak és azt mondta: „Gyere portugál srác!”. Semedóval folyamatosan tartottam a kapcsolatot, sokat segített nekem.”

„A koronavírus megnehezítette a dolgokat, hiszen nélkülöznünk kellett a szurkolóinkat, de muszáj volt alkalmazkodnunk ehhez az új helyzethez. Együtt kell élnünk ezzel, hiába nem tetszik, ez van. Hamarosan javulni fog a helyzet és ismét a szurkolók előtt játszhatunk majd.”

„Nagyon jó kapcsolatot ápolok Abel Ruizzal, mindent elmesélt a klubról, a városról, azt mondta, hogy a világ legjobb csapatába fogok igazolni. Azt kérte adjam magamat, akkor minden rendben lesz.”

„Január óta tanulok spanyolul, amiben az Abellel való kommunikációval próbáltam fejlődni. Igazából még csak néhány szót tudok, ilyeneket, hogy „jó napot”, „hamarosan látjuk egymást”, „viszlát”, „hogy hívnak?”, néhány alapvető dolgot.”

„Folyamatosan visszanézem a mérkőzéseimet, nézem mi az, amit jól, mi az, amit rosszul csináltam. Fontos számomra a saját véleményem. Mentálisan erősnek tartom magam, úgy érzem segítségére tudok majd lenni a csapatnak a képességeimmel. Folyamatosan a gól és a gólpassz lehetőségét keresem.”

„A pálya jobb oldalán szeretek igazán játszani, de természetesen ott fogok szerepelni, ahol az edzőm számít rám. Legyen az a jobb vagy a baloldal, támogatni akarom a csapatot. A Barcelonánál csak és kizárólag a győzelem az elfogadható eredmény.”

„Természetesem a célom az, hogy minél több mérkőzésen léphessek pályára, minél jobban tudjam segíteni a csapatot, és természetesen minél több kupát nyerjek. Kétszer voltam eddig életem során Barcelonában, nagyon tetszik a város, már alig várom, hogy visszatérjek és ott élhessek.”