Ter Stegen: “Otthonra leltünk itt a családommal”

A Barcelona német kapusa, Marc-André ter Stegen nemrég a katalánok autószponzorának, a Cuprának lett az új nagykövete. Ennek apropóján készített vele interjút a ‘Mundo Deportivo’ katalán sportnapilap.

Hogyan változott az életed miután megszületett első gyermeked?

“Természetesen nagyon sok mindenben. Mint minden szülő, mi is nagyon izgatottan vártuk a pici jövetelét, nagyon boldogok vagyunk.”

Tudsz pelenkát cserélni?

“Igen, eddig nem volt vele problémám, először picit nehéz volt, mivel még soha nem csináltam, de szerencsére a kórházban megtanítottak rá. Mosollyal az arcomon ébredek, ennél többet nem kívánhatok.”

Hagy téged aludni?

“Igen, persze. A feleségem küzd az alvással, szenved is picit, de ez teljesen normális. Segíteni akar nekem, hogy normálisan kipihenjem magamat. Amikor nincs edzés, akkor természetesen nagyobb részt vállalok mindebből, így tud pihenni ő is.”

A Cupra nagykövete lettél. Mesélj erről egy kicsit.

“Amikor elkezdtünk ismerkedni ezzel a márkával, elmentünk a központba, hogy többet megtudjunk arról, mit is terveznek velem. A végén azt gondoltam, hogy abszolút passzolunk egymáshoz. A legfontosabb, hogy azt érezzem, képviselek valami olyat, ami nekem is tetszik. Nagyon boldog vagyok, hogy képviselhetem a céget.”

Az egyik karaktered a biztonság. Felkészültetek a Napoli és a Real Madrid elleni mérkőzésekre, kihívásokra? 

“Persze, nagyon magabiztos vagyok abban, hogy jó úton haladunk. Sok jó mérkőzés vár még ránk a szezonban, élvezni akarjuk a meccseket, fel akarunk rájuk maximálisan készülni és mindent kiadni magunkból. Az elmúlt hetek a tanulásról szóltak, most pedig nagyon nehéz mérkőzések elé nézünk, amelyeken szenvedni fogunk természetesen, elvégre erről szól a futball, de a legjobb formánkat igyekezzük hozni.”

Másik karaktered, hogy lábbal nagyon szeretsz játékba avatkozni. A legtöbb meccsen Setién a kapust is majdhogynem mezőnyjátékosnak használja, akit a támadások felépítésére használ. Például a Bilbao ellen már-már életveszélyesen játszottátok ezt. Mit kér Setién?

“Mint már mondtam, folyamatosan próbálunk idomulni az új edző elvárásaihoz, minden meccsen vannak olyan dolgok, amiket lehetne jobban csinálni, ezek azok a részletek, amikben fejlődnünk kell. A legutóbbi mérkőzésünkön is voltak olyan dolgok, amiket csinálhattunk volna jobban, pontosabban, tudjuk mindezeket. Jó, hogy az eredmények jönnek, ez pedig azt jelenti, hogy képesek vagyunk fejlődni. Nyerni akarunk, olyan játékkal, amilyet az edző elvár tőlünk. Én is tanulok, ahogyan minden csapattársam is. Felkészültek akarunk lenni és élvezni ezeket a mérkőzéseket.”

A római és a liverpooli csalódások után, kedden újabb forró terepen léptek pályára, hiszen a San Paolóban nagyon komoly hangulat szokott lenni. Felkészültél mentálisan erre a kihívásra?

“Igen. A Bajnokok Ligája egy remek versenysorozat, mely egyben egy illúzió is, mindig elképzeled azt, hogy egészen messzire jutsz valamiben, ami rendkívül nehéz. Tény, nagyon nehéz mérkőzés lesz, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy jó eredményt érjünk el, a munkát pedig a Camp Nou-ban fejezzük be. Lépésről lépésre kell haladnunk.”

Tudjuk, hogy a Barcelona szeretne veled hosszabbítani. Elkezdtetek már tárgyalni a szerződésedről? Mennyi ideig tervezel itt maradni?

“Még két év hátra van a szerződésemből, a családommal pedig otthon érezzük magunkat itt. A cél egyértelműen a közös folytatás. Vannak erre irányuló megbeszéléseink, de nem sietek el semmit. Nagyon koncentrált vagyok, nehéz hetek előtt állunk, a célunk pedig csak a győzelem lehet. A szerződésemet ráhagyom az ügynökömre, ő pedig, ha bármi fontos lesz, tájékoztatni fog.”