Pjanić: “Egy megvalósult álom a Barcelonába szerződni”

A Barcelona nyári igazolása, Miralem Pjanić bemutatására a keddi napon került sor, melyre jóval korábban is sor kerülhetett volna, de a középpályásnak karantéban kellett maradni, lévén elkapta a koronavírust. Pjanić első hivatalos sajtótájékoztatóját is megtartották, az itt elhangzottakat olvashatjátok cikkünben.

A Barcelona stílusáról

“Megtiszteltetés itt játszani, ez egy megvalósult álom. Itt lenni egy egészen különleges dolog, elvégre a világ legjobb csapatában játszani egy hatalmas elismerés. Amint beléptem az öltözőbe, láttam ennek a klubnak a fantasztikus történelmét, a kupákkal együtt.. óriási lehetőség áll előttem. Rengeteg klasszis játékos játszik itt, remélhetőleg a tapasztalatommal és a játékommal segíteni tudom majd a csapatot. Szeretnék a játékommal továbbra is örömet szerezni az embereknek.”

A Juventus-ról

“A Juventus egy kiváló csapat, sokat segítettek a fejlődésemben, ugyanakkor sok évet töltöttem ott és elérkezett az a pillanat, hogy új kihívásokra vágytam. A Barcelonában játszani mindig is egy álom volt számomra. Az előző szezon gyenge volt a koronavírus miatt, de nem gondolkothatsz most már a múlton, előre kell tekintened. A Barça továbbra is nagyszerű csapat lesz, együtt kell építenünk a jövőt. Óriási dolog számomra Messivel egy csapatban játszani. Nagyon motivált vagyok.”

A Bayern München elleni súlyos vereségről

“Láttam a mérkőzést, az ilyen találkozók időről időre megtörténnek. Az én karrieremben is van több ehhez hasonló pofon. Minden a Barça ellen volt. A koronavírus nem szolgálhat kifogásként, ugyanakkor azt is látni kell, hogy ez a helyzet egy másfajta versenyre kényszerített minket. Tudjuk, hogy egy ilyet feldolgozni nem egyszerű feladat, de a futball ilyen. Erősnek kell lennünk, egy egészséges és stabil csapatot kell kialakítanunk az edzővel, hogy ismét jók lehessünk.”

A Real Madrid ellen szerzett találatáról

“Emlékszem arra a gólra nagyon jól. Egy fontos találat volt egy nagyon erős gárda ellen, amivel kiejtettük őket. Egy nagyszerű élmény volt, nagyon fiatal voltam akkor még. Most ők lesznek a legnagyobb riválisaink a bajnokságban, de tisztelem őket, ahogyan az Atlético Madridot és a többi csapatot is.”

Leo Messiről

“Csak nemrég volt alkalmam megismerni őt. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen játszhattam Tottival és Cristianóval is… Példaképnek szolgálnak számomra ezek a játékosok. Különleges lesz egy öltözőben lenni egy földönkívülivel. De az egész csapat fontos számomra.”

“Nem tudom őt elképzelni egy másik topcsapat mezében. Egy óriási játékosról beszélünk, aki érthetően csalódott volt azután a komoly vereség után. Ugyanakkor ez az otthona. Szomorú lenne számomra, hogy máshova igazolna. A világ legjobbja, aki nagyon fontos nekünk.”

A koráról

“Már évekkel ezelőtt is szerettem volna ide szerződni, de a futballban megtörténnek az ilyenek. Profi játékos vagyok, akinek remek csapatokban volt lehetősége bizonyítani. Minden volt klubomat nagyon tisztelem, de nagyon boldog vagyok, hogy végre itt lehetek.

Ronald Koeman terveiről

“Már beszéltem vele két-három alkalommal. Ő egy olyan szakember, aki sokat bizonyított az elmúlt évek során. Kíváncsi vagyok nagyon, hogyha mindenki csatlakozik a kerethez, milyen futballt szeretne majd játszani velünk, illetve természetesen az is érdekel, milyen szerepet szán nekem. A szezon hosszú, én pedig a középpálya összes posztján bevethető vagyok. De ezen kívül is képes vagyok újat tanulni, fogékony vagyok erre.”

Magáról a klubról

“Rengeteg emlékem van erről a klubról.. a Camp Nou-ról.. Gyerekkorom óta itt szerettem volna játszani. Egészen különleges ez a klub és azok a legendák, akik itt játszottam. Luis Enrique egy fontos személy számomra, hiszen a Románál volt lehetőségem együtt dolgozni vele, megpróbálta megvalósítani ezt a játékot ott is, de nem volt egyszerű feladata.”

A koronavírusról

“Nem szerettem volna, hogy ez megtörténjen, nem is számítottam rá igazából. Sajnos nem tudom, hogy hol fertőzödtem meg, ugyanakkor jól éreztem magam, Torinóban maradtam és ott folytattam a felkészüésemet, eközben pedig telefonon tartottam a kapcsolatot a klubbal. Szerettem volna minél hamarabb ide utazni, de be kellett tartanom a karantént. Fizikálisan jól érzem magam, szerdán pedig már csatlakozhatok a társaimhoz is. Meglátjuk kapok-e lehetőséget szombaton, napról-napra jobban érzem magam.”

Luis Suárez helyzetéről

“Nem tudom mi fog történni vele, remek játékosnak tartom, de nem tudom, hogyan folytatódik majd a pályafutása.”

A csapat középpályásairól

“Szükségem van egy kis időre ahhoz, hogy beilleszkedjek. Fel kell még vennem a csapattársaim és az új bajnokságnak a ritmusát, reményeim szerint gyorsabban fog menni, mint gondolom. Szeretnék végre már együtt játszani velük, hogy ők is és én is megismerjük egymás játékát. Volt szerencsém látni Buquets-t és Xavit együtt játszani, egy álom volt az ő párosuk, a kvalitásaik.. ugyanakkor a jelenlegi középpályások is remek játékosok.”

A céljairól

“Úgy vélem, hogy a Barcelonánál játszani a legnagyobb kihívás, nincs ennél feljebb egy játékos pályafutásában. Számomra a legfőbb cél, hogy a szurkolókat boldoggá tegyem. A Barcelona több mint egy klub. Nem elég megnyerni a kupákat, azokat szépen játszva kell elérned. Képesek lehetünk mindenért esélyesen harcba szállni, hiszen vannak kellően tapasztalt és fiatal játékosaink is.”

Forrás: marca.com