Mestre: “Neymarnak sokat kell változnia, ha vissza akar térni”

A Barcelona korábbi alelnöke, Jordi Mestre adott hosszú interjút a katalán sportnapilapnak, a Mundo Deportivónak. A szakember többek között hosszasan beszélt Neymarról, a brazil távozásáról, esetleges visszatéréséről.

Neymarról

“Senki nem gondolta volna, hogy Neymar azon a nyáron elhagyja a Barcelonát, mert senkinek nem mondott semmit a céljairól. Aztán később, röviddel a távozása után, sírva kért elnézést, és kifejezte visszatérésének vágyát.”

“Visszahoznám-e a klub helyében? Ha a szívemet kérdezem, akkor egyértelműen nem a válasz. Sportszakmai szempontokat vizsgálva, igen. Sok mindent kéne tennie Neymarnak azért, hogy ismét elfogadják Barcelonában, kezdve azzal, hogy mindenkitől elnézést kér, visszavonja a klub elleni pert, illetve csendesebben, visszavonultabban él. Például nem megy el Brazíliába a születésnapján.”

Abban az időszakban, amikor megvettük Coutinhót és Dembélét, remekül teljesítettek, húzóemberek voltak csapataikban. Egy igazolás mindig kétséges, vagy jól fog teljesíteni az igazolás, vagy nem.

“Kényszerhelyzetben voltunk azon a nyáron. Neymar helyére igazolnunk kellett valakit. A klubok pedig tudták rólunk, hogy sok pénzünk van és lépéskényszerben vagyunk. Ez volt a probléma.”

Messi és Abidal incidense

“Szerintem Messi és Abidal is pontosan tudják mi okozta a feszültséget, az utolsó dolog lenne, hogy ők ketten rosszat akarjanak a klubnak.”

A lemondása

“Személyes okok miatt döntöttem így. Ahogyan Pep Segurával elbántak, akit egyébként erőteljesen támogattam, nem volt számomra elfogadható.”

Xavi válasza a klub megkeresésére

“Xavi remekül ismeri a klubot, a várost. Legendás játékos Spanyolországban és Európában is. A gond leginkább a tapasztalatával van, illetve azzal, hogy nehezen tudná edzeni korábbi csapattársait.”

Quique Setiénről

“Már korábban is kedveltük őt, Amikor a Betisszel megvert minket 4-3-ra, az öltözőben beszélgettünk, de nem tudtuk elképzelni, hogy ez valaha is megvalósul. Elvégre a Lugo, a Las Palmas és a Betis közel sem hasonlítható elvárásban a Barcelonához. A követelmény az, hogy mindent nyerj meg. Az edzők érkezésekor és távozásakor készült fotók jól prezentálják ezt, nem két-három év öregedés látszik rajtuk, hanem tíz.”

Kritikák az igazolásokkal kapcsolatban

“Boateng és Murillo téli érkezését sokan kritizálták, de a vezetőség folyamatosan csak azt hajtogatta, hogy: “nincs pénz”.”