Luis Suárez: “Hosszabbítanék, de ez nem rajtam múlik”

A Barcelona legendás támadója, Luis Suárez nyilatkozott a napokban a katalán ‘RAC1’-nek, melyben több érdekes témáról is szót ejtett. A legnagyobb talán az, hogy a szerződése tartalmaz egy plusz egy éves opciót, de természetesen szó esett a sérüléséről, Messiről, a klub körüli botrányról és Neymarról is.

„A sérülésem? Úgy játszottam, ahogyan játszottam, hozzászoktam ahhoz, hogy fájdalommal játsszak. Elég erősnek érzem magam, hogy a vártnál hamarabb is visszatérhessek. A műtétem óta emlékeim szerint csak egy napot hagytam ki, keményen dolgozok a visszatérésemért.”

„Meg akarom mutatni, hogy a sérülésem miatt nem kell négy hónapot kihagynom. Nem lenne értelme annak, hogy ennyi időt kihagyjak.”

„Lautaro az Internél és az argentin válogatottnál is igazolja azt, amit régóta mondanak vele kapcsolatosan: remek képességei vannak.”

„Braithwaite meglepetést fog okozni. Ha a Barcelona játékosai támogatnak téged, akkor nagy dolgokra lehet képes az ember.”

„Neymar vissza szeretne térni ide, jelenleg azonban csak a BL-re és a bajnokságra koncentrál a PSG-ben. Meglátjuk a szezon végén mi fog történni.”

„Messi nagyon boldog itt, amennyiben pedig a klub is jól végzi a munkáját, és egy versenyképes csapatot épít köré, úgy nem látom akadályát annak, hogy a visszavonulásáig itt maradjon.”

„A csapat jelenlegi formájában nem elég jó ahhoz, hogy komoly sikereket érhessünk el. Gyorsabban, intenzívebben kell játszanunk.”

„A Clásicónak mindkét csapat többé kevésbé ugyanabban a formában vág neki. Talán a Real egy picit megviseltebb az elmúlt hetek történései miatt. Egy győzelem nagy lélektani előnyt adna a Reallal szemben, de a szezon még mindig hosszú.”

Fájt Abidal kijelentése. Korábbi játékosként igazán tudhatná, hogy mennyire kihathatnak ránk az ehhez hasonló mondatok.

„A BarçaGate-botrány? Nem beszéltünk róla az öltözőben. A kapitányok természetesen beszéltek erről maguk között, de az öltözőben nem volt szó erről.”

„Hasznosnak érzem magam a csapatban, boldog vagyok, hogy itt lehetek, a családom több, mint boldog. Ott vagyok, ahol mindig is lenni akartam.”

„Azt gondolom, hogy a hosszabbítás nem rajtam fog múlni. A klub ugyanis tudja az én álláspontomat. Folytatni akarom, de nem rajtam múlik, hogy így is lesz-e. Van a szerződésemben egy opció, ami 2022-ig automatikusan meghosszabbítja a jelenlegi kontaktusomat, ha a következő szezonban a mérkőzések 60 százalékán pályára lépek.”