Koeman: “Ha Riqui jól teljesít, megkapja majd a lehetőséget”

A Barcelona trénere, Ronald Koeman exkluzív interjúban beszélt a csapat első néhány mérkőzéséről, az átigazolási időszakról és néhány játékost is kiemelt a Barça TV-ben.

“Összességében a csapat teljesítménye nagyon jónak nézett ki, különösen a Villarreal és a Celta Vigo ellen. Ugyanakkor a Sevilla elleni összecsapáson látható volt, hogy a letámadásunkon még fejleszteni kell, ezek rendkívül fontos részletek, amiket helyre kell pofoznunk.”

“A legmagasabb koncentrációt és intenzitást várjuk el a játékosoktól az edzéseken, ezek pedig visszaköszönnek a pályán is. Úgy edzel, ahogyan játszol.”

“A védekezés a támadóknál kezdődik. Ha ők jól végzik a munkájukat, akkor a védőinkre kevesebb teher hárul. A védekezés egy csapatszintű feladat, ebben is sikerült többek között előrelépni az előző szezonhoz képest.”

“Látva ezt a keretet és azokat a játékosokat, akikkel rendelkezem, szerintem a 4-2-3-1-es rendszer a legmegfelelőbb számukra. A srácok képességeihez tökéletesen illeszkedik ez a formáció.”

“A válogatott szünet lehetőséget ad számunkra, hogy kielemezzük a következő ellenfeleink játékát, felkészüljünk rájuk. Játszunk a Getaféval, elkezdődik a Bajnokok Ligája, összecsapunk a Real Madriddal is.. kemény időszak lesz novemberig.”

“Nagyon hosszú szezon áll előttünk, így nem mondhatjuk azt, hogy a következő hónap sok mindenről döntene. Sok meccs lesz és te bármelyiket elveszítheted. Napról napra, mérkőzésről mérkőzésre kell felkészülnünk. Így tudsz a leginkább érvényesülni.”

“A célunk természetesen az, hogy minden meccset megnyerjünk, ez ugyanakkor kemény feladat lesz. A Getafe egyből egy meglehetősen kemény ellenfél lesz, alaposan fel kell készülnünk belőlük.”

“A Bajnokok Ligája egy nagyon fontos sorozat. Az egy teória, hogy mi vagyunk a csoport legjobbja, de ezt meg is kell mutatnunk. A Ferencváros ellen kezdünk hazai pályán, ami egy fontos találkozó lesz, ki kell elemeznünk a játékukat.”

“A Juventus minden évben megmutatja azt, hogy számolni kell velük. Olyan játékosok alkotják a csapatot, mint Cristiano Ronaldo. Pjanić a segítségünkre lehet abban, hogy picit több információnk legyen róluk.”

“Boldog vagyok azzal a kerettel, amivel rendelkezünk. Megpróbáltuk fejleszteni a csapatot, néhány igazolás sikerült, néhány pedig nem, de ez sajnos a klub pénzügyi nehézségeiből fakad. El kell fogadnunk ezt a helyzetet és keményen dolgozni.”

“Pedri és Trincão a felkészülés első napjától kezdve velünk vannak és jól teljesítenek. Pedri még csak 17 éves, szeretem látni, ahogyan dolgozik, edz és játszik. Trincão gyorsan alkalmazkodott az elképzeléseinkhez, egy fiatal srácról beszélünk a személyében, aki előtt nagy jövő áll.”

“Pjanić valamivel később érkezett, és hiába került abba a helyzetbe, amibe, tökéletes formában csatlakozott hozzánk.”

“Dest remekül mozgott a Sevilla ellen abban a húsz percben, amit a pályán töltött.”

“Araujo remek játékos, erős és nagyon gyors. Fiatal, fejlődnie kell még, de ez őt nem zavarja, fogékony a tanulásra, mindig nyitott arra, hogy új dolgokat ismerjen meg.”

“Riqui végül a maradás mellett dötött. Ha a teljesítménye megfelelő lesz, akkor meg fogja kapni a lehetőséget a bizonyításra.”

“Ansu Fati a legmagasabb szinten képes már most teljesíteni. Egy olyan játékosról beszélünk, aki 17 éves. Ebben a korban óriási dolognak számít, ha három egymást követő mérkőzésen magas szinten tudsz teljesíteni. Szeretne tanulni, fejlődni, minden edzésen ezért dolgozi, sokat fog segíteni nekünk a szezon során.”