Griezmann: “Nehéz mérkőzés lesz, de tudjuk mit kell tennünk”

A Barcelona francia támadója, Antoine Griezmann adott exkluzív interjút a Barça TV-nek, melyben természetesen a fő hangsúlyt a Bajnokok Ligája, azon belül is a Bayern München elleni negyeddöntő kapta.

A Bayern elleni negyeddöntőről

“Készen állunk arra, hogy szembenézzünk velük. Nagyon várjuk a mérkőzést, jó munkát végeztünk, ami a taktikai felkészülést illeti.”

“Tudjuk, hogy nehéz meccs lesz, de a csapatban minden megvan ahhoz, hogy elődöntőbe jussunk. Komoly összecsapás lesz.”

“Bízunk benne, hogy jó napot fogunk kifogni, és előnyünkre tudjuk majd fordítani a játékosaink kvalitásait. Jó formában vagyunk, képesek vagyunk legyőzni őket.”

“Csapatként, közösen kell majd küzdenünk, miközben meg kell próbálnunk annyit birtokolni a labdát, amennyit csak lehetséges.”

A Bayern Münchenről

“A Bayern remekül játszik az elmúlt időszakban, remek támadóik vannak, de nekünk megvan a fegyverünk ahhoz, hogy egy remek meccsen legyőzzük őket. Csakis magunkra szabad figyelni, a stílusunkra.”

“Egy fizikálisan nagyon erős csapatról beszélünk, akik szeretik birtokolni a labdát. Nehéz helyzetbe kell őket hoznunk és rájuk erőszakolni a saját játékunkat.”

“A Bayern csapatként nagyon jó, nem csak Lewandowski alkotja őket. A szélsőhátvédjeik rengeteg jönnek fel, Müller és Gnabry ugyancsak remekül játszik.. Lewandowski sok gólt lő, de bárki képes tőlük veszélyeztetni.”

„Két napja felhívtam Lucas-t [Hernández – a szerk.], nagyon jó kapcsolatot ápolunk, megkérdeztem minden rendben van-e vele.”

A rendhagyó nyolcasdöntőről

“Ez a lebonyolítás sokkal inkább hasonlít egy nemzetközi tornára, a nemzeti csapattal. Más a megszokottól, ez egyértelmű, ugyanakkor lehetőséget ad a közös együttlétre, beszélgethetünk a fociról, a magánéletünkről és élvezhetjük a közös munkát.”

“Három mérkőzésre vagyunk a Bajnokok Ligája megnyerésétől. Együtt kell lennünk a jó és a nehéz időkben is.”

“Minden csapatnak megvan a maga esélye, ezt pedig csak növeli az a tény, hogy nincs visszavágó.”

“Ezen a szinten már nem számít az, kivel kellene játszanunk pénteken, vagy később az elődöntőben. Azok a csapatok, akik ide kerültek, megérdemelten jutottak ide, mindenki kemény ellenfél lenne.”

Személyes érzései

“Fizikálisan rendkívül fárasztó ez az időszak, a meleg és a mérkőzések sokasága miatt, de a legfurcsább az egészben, hogy üres stadionban kell őket játszanunk.”

“Sokat jelentett nekünk ezekben a nehéz időkben a sok kedves üzenet.”

“Nekem személy szerint ugyanakkor jól jött ez a szünet, ugyanis pihenhettem egy kicsit és felépülhettem a Napoli elleni visszavágóra.”

“Az első percekben nem éreztem a ritmust, utána ez egyre jobb lett. A csapaton látszódott, hogy nagyon akarják ezt a sikert.”