Frenkie: “Egy jó játékosnak több poszton is jól kell játszania”

Tegnap elhoztuk nektek Frenkie de Jong, a holland ‘NOS’ tévécsatornának adott interjújának egy részét, most pedig a nagyobb részét is elhoztuk nektek, melyben a fiatal játékos beszélt barcelonai életéről, tanácsokat adott a gyerekeknek és beszélt a betöltött posztjáról is.

“Jól érzem magam Barcelonában. Az egyetlen dolog, ami hiányzik az a családom és a barátaim. Minden alkalommal autóba kell ülnöm, hogy láthassam őket. De ezt leszámítva, az időjárás minden nap remek, rengeteg jó étterem van, nem véletlenül szeretne mindenki egyszer eljutni Barcelonába.”

“Ami a társalgást illeti, spanyolul beszélgetek a csapattársaimmal. A legtöbben ezt használjuk az öltözőben. Az interjúkat is spanyolul készítik, ez is egy indok. Remek a hangulat a csapatnál, szoktunk közösen sütögetni, illetve van egy közös beszélgetésünk is a neten, amihez Piqué adott hozzá, azt hiszem ő az adminisztrátora ennek.”

“Szoktam beszélgetni Messivel is, persze ne úgy képzeld el, hogy leülünk egymás mellé és fél órán át dumálunk. Sokszor megmondja, mit szeretne látni tőlem a pályán, fordítva picit viccesen hatna (nevet).”

“Azt tanácsolom minden gyermeknek, hogy egyszerűen csak élvezze a játékot, ne foglalkozzon azzal, hogy végül hova is jut el. Tízezer gyerekből talán egy jut el a Barcelonához. Szóval élvezzék a játékot, az éppen elég.”

“Ami a pozíciómat illeti, a támadásépítés szakaszánál szeretem kapni a labdát, szeretem én indítani a támadásokat, majd továbbítani tudom a labdát azoknak, akik a támadások befejezésében kulcsfontosságú szerepet játszhatnak. A játék kontrollálása jobban illik hozzám, mint a legmélyebben játszó középpályás szerepe.”

“A pozíció, amit az Ajaxnál és a holland válogatottnál játszottam/játszok nem hasonlít arra, amit a Barcelonánál. Hollandiában ugyanis két védekező középpályással és egy klasszikus tízessel játszunk. A Barcelonánál ez nem így van, az emberek figyelmét azonban ez gyakran elkerüli.”

“A Real Betis ellen a középpálya baloldalán játszottam, a védekező és a támadó középpályás között, ez az a szerepkör, ami a leginkább illik hozzám. Nem látom be miért probléma az, hogy több poszton szerepelek. A lényeg, hogy sokat játszok, szinte minden meccsen a pályán lehetek. Egy jó játékosnak több poszton is magas szintet kell hoznia.”