Firpo: “Setién közel áll a játékosaihoz”

A Barcelona nyáron igazolt balhátvédje, Júnior Firpo adott interjút a Barça TV-nek. Az apropó nem más, mint hogy hétvégén a Betishez látogat a Barça, mely Firpo korábbi klubja.

“Setién rendkívül hű a saját stílusához, bármi is történjen, nem fog engedni belőle. Imádja a sokoldalú játékosokat, miután gyakran variálja a játékrendszert, előnyös, ha legalább két poszton is bevethető egy játékosa.”

“Nagyon közvetlen, közel áll a játékosaihoz, szeretni tudni, hogyan érzik magukat a keret tagjai.”

“Nagyon különleges lesz visszatérni a Benito Villamarínba, kíváncsi vagyok hogyan fogadnak majd.”

“Fantasztikus közönségük van, odahaza játszanak, nagyon nehéz mérkőzés lesz.”

“A legutóbbi Betis-Barcelona mérkőzésen a lelátón tekintettem meg a meccset. Amikor Messi belőtte azt a gólt [amivel jelölve lett a Puskás-díjra – a szerk.] felálltam és bementem az öltözőbe, úgy éreztem mindent láttam, amit látni lehet egy mérkőzésen. Sok-sok évnek kell eltelnie, hogy egy hozzá hasonló játékost lássunk.”

“A Barcelonánál játszani teljesen más. Boldog vagyok, de tudok az eddig mutatottnál is jobban játszani.”

“Setiént remek stáb veszi körül. A kapusedzőtől kezdve, a fizikai tréneren át, egészen Eder Sarabiáig [másodedző – a szerk.]. Quique és Eder egymás szöges ellentettjei, úgy is fogalmazhatnék, hogy az egyik yin, a másik pedig yang. Quique nyugodt és türelmes, Eder pedig temperamentumos és szenvedélyes. Ez pedig így működőképes.”

“A Barcelonánál csak a győzelem az elfogadható. A legkeményebb időszak januártól és februártól kezdődik, de készen állunk az előttünk álló feladatokra.”

“A tengerpart mellett lakok, így amikor szabadnapunk van, akkor a feleségemmel és a kislányommal sétálni megyünk. Imádom Barcelonát.”

“Azért fociztam, hogy barátokat szerezzek, de ez nem tetszett nekem. Minden nap délután fejeztük be az edzést én pedig sírva mentem haza és kértem, hogy fejezzük be.”