Xavi: “Visszatérek, ha enyém lesz a döntéshozatal”

A Barcelona legendás játékosa, jelenleg a katari Al-Sadd-nál edzősködő, Xavi Hernández adott interjút a katalán hírlapnak, a ‘La Vanguardiának’. 

Nem véletlenül mondott nemet a télen

“Szeretnék visszatérni a Barcelonához, de a saját projektemet a nulláról szeretném megkezdeni és felépíteni. Elmondtam nekik is, hogy egy olyan projektben képzelem el magamat, ahol a döntéshozatal az enyém.”

“Csak olyan emberekkel szeretnék együtt dolgozni, akikben maximálisan megbízom, akik hűségesek a klubhoz. Nem tűrök meg senkit, aki rombolja az öltözőt. Kire gondolok, mint megfelelő személy? Mondjuk Carles Puyolra, Jordi Cruyffra és még néhány emberre..”

“Jó viszonyt ápolok Bartomeuval, akárcsak Joan Laportával és jó barátommal, Victor Fonttal is.”

A keretnek az alapjai jók

“A Barcelona keretét nagyon jónak tartom. Ter Stegen a világ legjobb kapusa. Jordi Alba számomra a legjobb balhátvéd jelenleg a világon. Piqué a legjobb középhátvéd, Busquets a legjobb védekező középpályás, Messi pedig a világ legjobbja.”

“Őket egészítik ki olyan játékosok, mint Suárez, de Jong és Arthur. Utóbbi kettő számomra olyannak tűnik, aki képes segíteni a következő tíz esztendőben is a csapatot. Az alapok nagyon jók.”

Nem középcsatárt igazolna

“A jelenlegi Barcelonába kit igazolnék? Szélsőket. Olyan játékosokat, mint Neymar, Sancho vagy Gnabry. Nem tudom mennyire lenne elfogadott a szurkolók körében Neymar, de az biztos, hogy fantasztikus igazolás lenne.”