Xavi: “Olyanokkal akarok dolgozni, akik hozzám tartoznak”

A Barcelona legendás középpályása, Xavi Hernández adott exkluzív interjút a madridi ‘El Pais’-nak, melyben természetesen szóba került az is, mi lesz, ha egyszer átveszi a katalán klub irányítását. Nem maradhatott el ugyanakkor néhány, Messivel kapcsolatos kérdés sem.

„Nem gondolom, hogy a jelenlegi a legalkalmasabb pillanat a visszatérésre. Januárban meg is mondtam nekik, hogy még nem érzem elérkezettnek az időt, jelenleg nem állunk kapcsolatban egymással. Mint culé, a legjobbakat kívánom a csapatnak. Tisztelem Quique Setiént és azt, amit véghezvitt eddig, a játéka nagyon hasonlít arra, amire a Barcelonának szüksége van, a ’Cruyffismóra’. Boldog vagyok, hogy még több rutinra tehetek szert, hogy kihívásokat kell leküzdenem és természetesen megtisztelő az is, hogy szeretnék, ha egy nap én edzeném a Barçát. Én ugyanakkor egy olyan csapattal szeretnék dolgozni, melyben ott van Jordi Cruyff, Carles Puyol és néhány jelenlegi játékos. Olyan csapatot szeretnék magam köré építeni, akik ismerik a klubot belülről, akikben megbízok, akik hozzám tartoznak.”

“Messi kiérdemelte, hogy maga dönthessen a sorsáról. Egy kölcsönös kapcsolatról beszélünk, Messinek szüksége van a Barçára, ez pedig fordítva is igaz. A klubnak boldoggá kell tennie őt, mert egy boldog Messivel sokkal több esélye van a csapatnak kupákat nyerni. A mai napig jó barátságot ápolok vele, nagyon tisztelem őt. Egy szörnyeteg, aki mindig nyerni akar, tíz éve folyamatosan a világ csúcsán van. Bízok benne, hogy még tudunk találkozni a legmagasabb szinten. Ha keretedben tudod a világ legjobbját, az bizony egy hatalmas ász a pakliban.”

„Messi jobb játékos nálam, efelől kétségem sincs. Olyan játékosokhoz hasonlítható, mint Pelé, Cruyff, Maradona, Ronaldo… de ő a modernkori futballban 15 éve lassan ugyanazon a szinten játszik. Technikailag, fizikálisan és taktikailag is rendkívül magas szintre jutott, és szerintem még képes ezt a formát hozni a továbbiakban is.”

Forrás: elpais.com