Victor Font: “Megvan a veszély, hogy a Milan sorsára jutunk”

A Barcelona talán legkomolyabb elnökjelöltje, Victor Font az ‘INSIDE Sport Business de Sports & Life’ podcastjében beszélt a terveiről, illetve arról is, hova juthat a klub, amennyiben az elmúlt években kitaposott ösvényen haladnak tovább.

“Számomra nyilvánvaló, hogyha nem a mi általunk megtervezett projekt mentén folyik tovább a későbbiekben a munka, akkor fennáll annak az esélye, hogy az AC Milan sorsára jusson a Barcelona. A Milan rengeteg kupával rendelkezik, de már nem képesek ezekért eséllyel harcba szállni, ez a szomorú sors várhat a Barçára is. Emellett ténykedésükkel veszélybe sodorják a jelenlegi, sociók irányította klubmodellt.”

Font szerint alaposan át kell alakítani a jelenlegi klubmodellt, melyben a Barcelona már alig tartozik a sociókhoz. Emellett profikkal venné magát körben, mivel elképzelése szerint csak így lehet a maximumra törekedni.

“Olyan szakembereket keresünk, akiknek komoly tapasztalatuk van a szakmában. Olyan embereket, akik a sport, az üzlet, a technológia, az egyéb elektronikus termékek világában jártasak. Hiszem, hogy egy olyan hatalmas klubnak, mint a Barcelona, muszáj ezeket a forrásokat kiaknázva bevételt generálnia, ezt pedig csak szakértőkkel lehet kiaknázni igazán.”

Végezetül szót ejtett az ‘Espai Barça’ projektről is.

“Ezt a tervet 2014-ben szavaztatták meg, ahol azt mondták, hogy a teljes költség 600 millió euró lesz, ami azóta teljesen nyilvánvalóan több lett. Arra kérjük a vezetőket, hogy ne hozzanak döntéseket a következő hónapokban ezzel az üggyel kapcsolatban, ugyanis egy esetleges hitelfelvétel komoly kihatással lehetne a következő elnökség munkájára.”