Sergi Roberto: “Nálam fel se merült volna, hogy így játsszunk”

A Barcelona saját nevelésű játékosa, Sergi Roberto adott hosszabb hangvételű interjút, melynek középpontjában természetesen az edzések visszatérése és a koronavírus állt. A játékos hisz abban, hogy hamarosan ismét közösen edzhet majd társaival. 

Ismét edzésbe álltak

“A karanténidőszak alatt folyamatosan azon dolgoztunk, hogy a lehető legjobb formában tudjunk visszatérni, annak ellenére, hogy nem tudtuk pontosan ez mikor is történhet majd meg, pusztán követtük az utasításokat, amiket kaptunk. Nagyon vágytunk már erre, ismét érezni akartuk a fű illatát, és labdába akartunk érni. Nagyon boldogok vagyunk, bár kicsit furcsa, hogy egyedül tréningezünk. Reméljük, hogy a következő hetekben már közösen dolgozhatunk, mert sokkal szórakoztatóbb, most azonban még nem tehetjük meg ezt. Több fajta edzést is végzünk, dolgozunk természetesen a labdával és anélkül is. Minél jobb formában akarunk visszatérni.”

Érzések

“Mindenki nagyon boldog volt. Lépésről-lépésre kell haladnunk, hiszen közel két hónapig nem kaptunk olyan terhelést, mint azt megszoktuk. Napról napra egyre keményebb edzések vannak.”

Ismét találkozhattak

“Nagyon hiányoztunk egymásnak. Rossz, hogy nem edzhetünk együtt, de reméljük, hogy mindenki betartja a szabályokat és a következő hetekben ismét együtt dolgozhatunk majd.”

A Liga protokollja

“Kissé furcsa a helyzet, elvégre soha nem dolgoztunk még így. Amikor megérkezünk ellenőrzik a testhőmérsékletünket, illetve a tünetek esetleges megjelenéséről érdeklődnek. Öt percenként érkeznek a játékosok, felveszik a cipőjüket és mennek ki a pályára. Mindenki oda megy, ahová mondják neki. Miután vége az edzésnek, mindenkit cipőt cserél, majd hazamegyünk és otthon megzuhanyozunk.”

Hamarosan visszatérhet a bajnokság

“Már játszottunk korábban is üres stadionban, a szurkolóink nélkül. Nagyon furcsa ez a helyzet, sokat jelent számunkra, ha velünk vannak.”

“Személy szerint nekem meg sem fordulna a fejemben az, hogy így játsszunk.”

“A Bundesliga most indul, minden attól függ, ott hogyan fognak menni a dolgok. Szurkolókkal vagy anélkül, száz százalékot fogunk nyújtani, mint mindig. Hiába lesz üres a stadion, tudni fogjuk, hogy a szurkolók otthonról néznek és támogatnak minket.”

“A szurkolóiknak nyugodtnak kell maradniuk, mindent meg fogunk tenni azért, hogy a lehető legtöbb kupát sikerüljön begyűjteni a szezon végén.”

Köszöni mindenkinek a munkát

“Szeretnék köszönetet mondani az egészségügyben dolgozóknak, akik a frontvonalban harcolnak a járvány ellen. Rengeteg ember életére vannak hatással, mindent megteszünk azért, hogy csökkentsük a rájuk nehezedő terhet, hogy az élet ismét könnyebbé váljon. Minden nap veszélynek vannak kitéve, hiszen érintkezniük kell a fertőzöttekkel.”