Roures: “A vezetőség a sociók pénzét használja saját maguk védelmére”

Jaume Roures, katalán üzletember, a katalán ‘Mediapro’ cégnek a vezérigazgatója, a ‘RAC1’ rádiónak adott interjújában bírálta a Barcelona vezetőségét. Roures is szerepel azon embereknek a listáján, akiket a klub a közösségi médiát felhasználva próbált lejáratni. 

A Barcelona a tegnap kirobbant botrány óta kijelentette: szerződést bontanak a szóban forgó ‘I3 Ventures’ nevű céggel, melynek weboldala tegnap óta nem elérhető.

„Socióként kissé zavarban vagyok a történtek miatt, hiszen nem gondoltam volna, hogy a Barça vezetősége képes ezekre a dolgokra. Azt feltételezné az ember, hogy az ilyen mocskosságok a szennylapoknál történnek, nem pedig egy akkora klubnál, mint az FC Barcelona, akik ezzel a klubtagok pénzét is költik. Láttam a kiadott dokumentációt [a Cadena SER tett közzé egy több oldalas dokumentumot, melyek bizonyítékul szolgálnak az ügyben – a szerk.], mely alátámasztja a feltételezést. A tegnap kiadott közleményükkel nem fognak messzire menni. Bíróságra tervezzük vinni az ügyet, felelősségre vonva őket. Nem csak azért, amiért manipulálták a médiát és besároztak embereket, tisztességtelenül járva el velük szemben, hanem az egy millió euró kifizetése miatt is.”

„Rengeteg emberből áll a klub tulajdonosi köre, akiknek a pénzét semmibe vették. Ami a klub adósságát illeti, senki nem tudja mennyi az annyi, nincs ellenőrzésünk ugyanis a Barcelona gazdasági számai felett. Ha ezekre a dolgokra csak néhány évvel később derült fény, akkor feltehetjük a költő kérdést, mi az, amit még nem tudunk?”

„Egyértelmű, hogy tisztességtelenül kezelték ezt az összeget, amely nem is az övék. A saját kényük, kedvük szerint rendelkeztek vele, ezzel nem azt mondom, hogy zsebre tették ezt az összeget, de a saját érdekeikre használták fel. Ugyanakkor nem gondolom, hogy pusztán ennyiről szólna a történet, nem tudjuk még mennyit költöttek erre.”