Overmars: “Ha Nico jó ajánlatot kap, mi nem akadályozzuk őt”

Az Ajax sportigazgatója, Marc Overmars meglehetősen nyitottan beszélt az ‘Ajax TV-nek’ a nyári átigazolási időszakkal kapcsolatosan, ahol szóba került André Onana, Nico Tagliafico és Erik ten Hag helyzete is.

“Onana kupákat nyert az Ajax-szal, egyre jobb és jobb játékossá vált nálunk, és most készen áll arra, hogy feljebb lépjen egy szintet. Ennek ellenére nem kizárt, hogy velünk marad.”

“Ami Tagliaficót illeti, hamarosan betölti 28. életévét, így ha jobb lehetőség kínálkozik a számára, akkor nem fogunk akadályt gördíteni a távozása elé.”

Arra a kérdésre, hogy fantáziálhatnak-e a szurkolók olyan nevekkel kapcsolatban, mint Cavani, aki jelenleg ingyen igazolható:

“Picit messzire mentek (nevet). Suárezről is gyakran hallani, hogy szívesen visszatérne ide, ki tudja..”

A fiatal játékosok túl gyorsan akarnak magasabb szintre lépni manapság?

“Ez így igaz, és ez csak egyre rosszabb lesz. A topcsapatok őrült módjára keresik fel a játékosok szüleit és ügynökeit. Mi pedig erre csak annyit mondunk: “ha azt hiszed, hogy ott jobb lesz neked, csak hajrá, távozz tőlünk”.

“Erik ten Hag minden nap a maximum elérésére törekszik. A tökéltességre törekszik. Maradni szeretne nálunk, mi pedig emiatt nagyon boldogok vagyunk, elvégre fantasztikus munkát végez.”