Mascherano: “Sportszakmai válság uralkodik a klubnál”

A Barcelona korábbi argentin játékosa, Javier Mascherano nyilatkozott nemrég a klub jelenlegi helyzetéről, illetve arról, hogyan is élte meg a csapatból való kiszorulást.

“Nem tudok sokkal többet erről az ügyről, mint amit olvastam, vagy hallottam. Nem beszéltem még sem Leóval, sem bármelyik másik csapattársával. Nem gondolom, hogy ez a megfelelő pillanat arra, hogy a kérdezősködésemmel zavarjam őket. Egyértelmű, hogy sportszakmai válság uralkodik a klubnál.”

“Az igazság az, hogy a Barcelona egy rendkívül forró terep, nagyon könnyű megégni, elvégre nem csak az számít, hogy nyerj, hanem olyan stílussal kell tenned, amit a szurkolók elvárnak tőled. Éppen emiatt a különleges stílus miatt szeretnék új alapokra építettni a klubot, hiszen ez különböztette meg a Barçát a többiektől.”

“Amikor azt láttam, hogy egyre inkább kikerülök a kezdőből, nehéz volt ismét visszaküzdenem magam. Még megpróbáltam utoljára, de be kellett látnom, hogy olyanok vannak előttem, akik már jobb játékosok nálam. Soha nem okozott gondot elismerni azt, hogy vannak nálam jobb csapattársaim.”