Thierry Henry: “Jobban szerettem az Arsenalban játszani”

A Barcelona legendás francia támadója, Thierry Henry beszélgetett a Puma Instagram adásában Sergio Agüeróval, ahol szó esett Henry barcelonai időszakáról is.

“Az Arsenalnál teljesen szabadon helyezkedhettem a pályán. Hasonló volt a helyzetem a tiedhez [Agüero – a szerk.], melletted Diego Forlán játszott. Sokkal könnyebb helyzetben voltam Londonban, ugyanis ott volt mellettem Bergkamp és Kanu is. Ők a pálya közepén érezték jól magukat, ami lehetővé tette nekem, hogy vissza léphessek, illetve egyaránt helyezkedhettem a jobb és a baloldalon is.”

“Soha nem gondoltam volna akkoriban, hogy elhagyom az Arsenalt, aztán mégis megtettem. Eligazoltam a Barcelonához, ahol egy teljesen más játékstílust kellett megtanulni, gyakorlatilag újra kellett tanulnom játszani. Előbb még Dennis és Kanu mellett játszottam teljesen szabadon, majd hirtelen Rijkaard – már a Barcelonánál – azt kérte tőlem, hogy maradjak a baloldalon, és ekkor megérkezett Pep…”

“Pep először is zseniális edző, de nagyon igényes. Olyan mintha sakkozna veled. Egyfolytában ezt mondta: ‘Mindig egy lépéssel előrébb kell lenned fejben. Ahhoz, hogy a pálya a lehető legnagyobb legyen, a pozíciódban kell maradnod, ezzel lehetőséget adva a középpályásoknak a támadásépítéshez’.”