Griezmann: “Szerintem öt éve pihentem utoljára ennyit”

A Barcelona francia világbajnok támadója, Antoine Griezmann adott interjút a klub hivatalos oldalának, melyben több témát is érintett, többek között természetesen a karanténhelyzet hatásait és a futball visszatérését is.

Visszatér a bajnokság

“Nagyon vártuk már ezt, elvégre sok idő telt el azóta, hogy legutoljára pályára léphettünk hivatalos tétmeccsen. Szerintem jól sikerült a felkészülésünk, fontos a jó rajt, tizenegy döntő áll előttünk.”

Volt ideje feltöltődni

“Azt hiszem számomra jól jött ez a kényszerpihenő. Volt lehetőségem végre kicsit kikapcsolódni, öt éve volt nagyjából erre legutóbb példa. Sikerült feltöltődnöm mentálisan és fizikálisan. Lehetőségem volt picit több időt tölteni a családommal, a gyerekeimmel, most pedig készen állok a folytatásra.”

Edzés a Camp Nou-ban

“Kicsit furcsa lesz a szurkolóink nélkül játszanunk. Öröm volt számomra, hogy ismét pályára léphettem a Camp Nou-ban, de még jobb lesz, ha ezt hivatalos meccsen is megtehetem újra.”

Luis Suárez visszatért

“Luis a mi kilencesünk, egy igazi gólszerző, egy olyan játékos, aki képes a nagy meccseken különbséget teremteni Messivel együtt. Hiányzott a csapatnak az elmúlt meccseken, boldogok vagyunk, hogy egy olyan játékost nyertünk a visszatérésével, mint amilyen ő, sokat fog nekünk segíteni.”

A futball szépen lassan visszatér mindenhol

“Megnéztem néhány összeállítást a német bajnokikról, furcsa volt látni nézők nélkül őket, azt, hogy ünneplésnél nem ölelhetik meg egymást, mindezektől függetlenül boldog vagyok, hogy ismét focizhatunk.”

A bajnoki tabella élén állnak

“Megvannak a megfelelő lapjaink a végső sikerhez, tizenegy mérkőzés áll előttünk, ha mindegyiket behúzzuk, akkor bajnokok vagyunk. Szerintem képesek vagyunk megcsinálni ezt, és élvezni fogjuk a játékot.”

A csapatban betöltött szerepe

“Szeretnék fontos tagja lenni a csapatnak, a pályán és azon kívül is. Élvezni akarom a focit és segíteni a csapattársaimnak minden meccset behúzni.”