Gattuso: “Másfél órát ajándékoztunk a Barcelonának”

A Napoli trénere, Gennaro Gattuso érthető módon csalódott nyilatkozott a Barcelona ellen elszenvedett 3-1-es vereséget követően. Az olasz szakember szerint a csapata ennél többet érdemelt volna.

“Egy olyan csapatot láttam, mely komoly nyomás alá helyezi a Barcelonát. Két gólt kellett volna szereznünk az első néhány percben, ehelyett mi kaptunk egyet, ráadásul rögzített helyzetből. Ez megőrjített engem.”
 
“Ha megnézed a statisztikát, a Napoli dominálta a mérkőzést. Kétszer annyi próbálkozásunk volt, többet birtokoltuk a labdát, könnyedén át tudtuk törni a védelmüket.”
 
“Láthattátok, hogyan szenved a Barcelona a második félidőben. Azt hallottam az emberektől, hogy a Barcelona a tartalékaival játszik. Nem láttam ebből semmit ma. Ez a csapat több száz millió euró értékű. Csapatként játszottunk, a legnagyobb hibát pedig ott követtük el, hogy másfél órát ajándékoztunk a Barcelonának.”

“A Barça az első tíz percben alig tudott kijönni a saját térfeléről. A csapat több, mint jól teljesített. Nem próbálok magyarázkodni, egyszerűen csalódott vagyok, mert tényleg láttam magunkban a potenciált, hogy továbbjussunk. Az az érzés fogott el, hogy egy olyan Barcelona ellen játszunk, mely nincs jó formában, mi pedig támogattuk őket céljaik elérésében.”

“Hét vagy nyolc éve már annak, hogy a Barcelona ellen valaki a saját stadionjukban 43-57 százalékban birtokolta a labdát, és kétszer annyiszor próbálkozott mint ők, idegesítő számomra, hogy még így sem sikerült elérni a célunkat. Amikor egy pici területet engedsz nekik, akkor azonnal kialakítják a lehetőséget, mi pedig ezt nem tudtuk megakadályozni. Fáj.”

 

Forrás: football-italia.net