Firpo: “Szeretném megmutatni, miért is igazoltak”

A Barcelona nyáron igazolt balhátvédjével, Junior Firpóval készített interjút a katalán klub hivatalos oldala, melyből több dolgot is megtudhatunk a fiatal játékossal kapcsolatban.

Karanténban

“Szerencsére a feleségem, a gyermekem, a családom Malagában és az összes barátom Sevillában is rendben vannak, köszönetet kell mondani Istennek ezért.”

“Nagyon speciális helyzet ez, hiszen gyakorlatilag a nap egészét a lakásban kell töltenünk. Figyelnünk kell arra, hogy hogyan lassíthatnánk a vírus terjedését, be kell tartanunk az egészségügyi előírásokat, akkor az egész gyorsabban lezajlik.”

Napról napra

“Minden nap korán kelek, amiről a kislányom gondoskodik. Ezután megcsinálom a rám kiszabott edzésfeladatokat, amibe őt is beveszem néha, majd ebédelek és egy kis szünetet tartok. Sokszor játszok például a barátaimmal konzolon a FIFA-val és más játékokkal. A napomat egy kis játék és filmezés zárja.”

Futball

“Teljesen más dolog egyedül edzeni, mint naponta az edzőpályán a társakkal együtt tréningezni. Folyamatosan kapcsolatban állok Antonióval az erőnléti edzővel. Minden héten leadja a feladatokat, megmondja mi az, amit meg kell csinálnom.”

Étrend

“A karantén alatt igyekszem jóval kevesebb szénhidrátot fogyasztani. Normális esetben sokat eszek, de most jóval specifikusabb étrend szerint élek. A feleségem becsülettel főz rám, de igyekszem kivenni a részemet ebből is. Csináltam például répatortát is.”

A Barcelonába való beilleszkedés

“A változás soha sem megy egyszerűen. Nehéz hat hónap áll mögöttem, amikor elkezdett jobban menni a játék, akkor összeszedtem egy kisebb sérülést. Egy új csapatnál vagyok, egy új városban, egy óriási klubnál, ahol rengeteg zseniális játékos van. Csak előre tekintek, szeretnék ismét edzésbe állni és megmutatni mit is tudok, miért is szerződtettek, mert szerintem még nem láthatták a szurkolók.”

Csapattásak

“A legjobb barátom Ansu a csapatból, jóba voltam még Moussával [Wagué – a szerk.], de ő a télen távozott. Ansuval mindketten fiatalok vagyunk, hasonló az érdeklődési körünk, jóban vagyunk a pályán és a magánéletben is.”

“Arturo [Vidal – a szerk.] meglepett engem, mert az ellenkezőjét gondoltam róla. Egy harcos tetkókkal, miközben egy teljesen jó fej fickó.”

“Az öltöző egy kerek egészet alkot, ahol vannak olyan remek játékosok, akik már mindent megnyertek. Ők igyekeznek mindig gondoskodni a jó hangulatról.”

A barcelonai élet

“Nagyon szeretem Barcelonát. Malagából származom, ami szerintem sok dologban hasonlít Barcelonához: rengeteg turista, tengerpart, remek időjárás. Itt több a turista, az emberek picit távolságtartóbbak, valamint jobban tisztelik a játékosokat.”

Kívánalom

“Imádom a rizst, szeretném megkóstolni ezt egy étteremben. Ez lesz az első dolgom, ha feloldják a karantént!”

Kérdezz-felelek

“Film? – Sose hátrálj meg., Sorozat? – A nagy pénzrablás., Egy város, ahol élnél? – Sevilla., Gyerekkori hősöd? – Michel Bastos., Más sportág? – Asztali tenisz., Kedvenc zenéd? – Anuel: Tres d’abril., Kedvenc közösségi oldal? – Instagram.”