Dest: “Muszáj kihasználnom, hogy Messitől tanulhatok”

A Barcelona friss szerzeménye, Sergiño Dest nyilatkozott az átigazolásáról kapcsolatban, Ronald Koemannal való kapcsolatáról, Leo Messiről és természetesen arról is, milyen érzés a klub történelmének első amerikai igazolásának lenni.

“Mindig is arról álmondtam, hogy egy olyan nagy csapatban játszhassak, mint a Barça, most pedig megkaptam ezt a lehetőséget. Szeretnék sokat tanulni, hiszen egy rendkívül jó csapatba kerültem. A világ legjobbjai játszanak itt, sokat profitálhatok ebből. Egyszerűbben mondva: sokkal jobban tudsz tanulni, ha a világ legjobbjai között vagy. Mindezeken kívül még megtanulhatok spanyolul is.”

“Messi a világ legjobb játékosa. Muszáj minél több dolgot ellesnem tőle, amíg együtt játszhatok vele.”

“Sokan tanácsolták azt nekem, hogy maradjak még egy évet az Ajax-ban, mert az segítené a leginkább a fejlődésemet, én azonban úgy éreztem, szükségem van egy ilyen jellegű kihívásra. A Barçánál is fejlődni fogok, mivel látom majd, miben kell előrelépnem.”

“Egyáltalán nem éreztem kínosnak, hogy az Egyesült Államokat választottam, őszintén megmondtam Koeman-nak, hogy ott szeretnék játszani. Nem az ő hibája, hogy nem tudott meggyőzni erről, mivel én döntöttem így, jó kapcsolatot ápolunk egymással.”

“A nyáron Koeman felhívta az ügynökömet, ahol elmondta, szeretné, ha csatlakoznék hozzá. Innentől számomra nem volt kérdés, hol szeretném folytatni.”

“A klub első amerikai igazolása vagyok, ami nagy büszkeséggel tölt el. Szeretnék nagy dolgokat elérni, de nem érzek magamon nyomást. Keményen fogok dolgozni a sikerért és remélem, hogy sikerül címeket nyernünk a csapattal.”