De Ligt: “Még mindig sokat beszélgetünk a dolgokról Frenkie-vel”

Az Ajax korábbi csapatkapitánya, Matthijs De Ligt adott interjút a holland ‘Ziggo Sport’-nak, melyben beszélt jó barátjáról, a nyáron a Barcelonát választó, Frenkie de Jong-ról, illetőleg a beilleszkedéséről is a Juventus-nál.

“Még mindig sokat beszélgetek Frenkie-vel. Vicces, hogy néhány éve még az Ajax ifjúsági csapatában játszottunk, most pedig jómagam Cristiano Ronaldo, Frenkie pedig Messi mellett játszik. Ez elég bizarr.”

Tavaly nyáron csak a Juve és a PSG szeretett volna megszerezni téged?

“Igen, illetve a Barcelona. Alaposan átgondoltam minden lehetőséget, végül pedig arra a következtetésre jutottam, hogy a Juventus-nál fogom tudni magam leginkább fejleszteni azzal, hogy egy különböző futballkultúrát ismerhetek meg.”

Cristianóval találkoztok a pályán kívül is?

“Nézd.. a Juvénál sok játékos idősebb nálam, családjuk van, a gyerekeikre kell vigyázniuk. És akkor itt vagyok én, mint egy 20 éves gyerek, akinek nincs olyan feladata, hogy az edzés után elmenjen a gyermekéért és hazavigye. Az Ajax-nál ez más volt.”

A nyelvi problémákról

“Emlékszem Kínába utaztunk az előszezonban, a vacsoránál pedig mindenki olaszul beszélgetett egymással. Én néztem magam elé és azt gondoltam: ‘ez egy nagyon hosszú hét lesz..’. Jelenleg Ramsey-vel és Chiellinivel beszélgetek a legtöbbet, mindketten tudnak angolul.”