Carles Pérez: “Nem érdemeltem meg, hogy eladjanak”

A télen az AS Romához távozó Carles Pérez nyilatkozott az ‘EFE’ hírügynökségnek. A játékos továbbra sem érti, miért is kellett idejekorán elhagynia Barcelonát, ugyanakkor már csak előretekint, nem foglalkozik a barcelonai időszakával.

“Már az U16-os korosztálynál felfigyeltek rám és néhány angol klub meg is keresett, én azonban mindig nemet mondtam, még akkor is, amikor a Barça B-ben játszottam és első osztályú csapatok hívtak. A célom az volt, hogy a Barcelona felnőtt csapatába kerüljek, úgy érzem, amikor lehetőséget kaptam, éltem vele, ezt bizonyítja az a tény is, hogy olyan szerződést írtam alá, amivel a nagy csapatba kerültem végleg.”

“Meglepetésként ért, amikor úgy döntöttek, nélkülem folytatják tovább, szerintem nem ezt érdemeltem. Ez azonban néhány hónapja történt, jelenleg a Roma játékosa vagyok, ami Olaszország egyik legjobb csapata.”

Arra a kérdésre, hogy Ansu Fati berobbanása miatt váltak-e meg tőle:

“Soha nem gondoltam erre így, ő ugyanis a pálya másik oldalán játszott, hiszen így az erősebbik lábára tudnak kijönni a lövések, akárcsak nálam a jobb oldalon. Nekem olyan játékosokkal kellett versenyeznem a posztomon, mint Dembélé vagy Messi, de ez nem kifejezetten verseny lett volna, hanem a pihenésükkor játszottam volna csak. Mindig is azt mondtam, hogy Ansu egy remek játékos, olyan, akinek megvannak a képességei ahhoz, hogy valami nagyot alkosson a futballban.”

“A mai napig nem értem igazából, hogy mi is történt. A klubnak pénzre volt-e szüksége, és ezért váltak meg tőlem, vagy valami más miatt. De ez már a múlt. Akkoriban ideges voltam, mert tudtam, ha távoznom kell, nem láthatom a családomat és a barátaimat. Azóta közülük csak a szüleimmel tudtam találkozni.”

“Sokan azt mondják, hogy nagyon hideg van Barcelonán kívül, de én nem így gondolom. Sok csodás hely van még a világban. Jól érzem magam Rómában, sikerült kiharcolnom a helyem a csapatban.”

“Nem nagyon követem a Barcelona mérkőzéseit, csupán a Napoli elleni BL-mérkőzést figyeltem.”