Carles Pérez: “A klubnál már nincs türelem a fiatalokkal szemben”

Az AS Roma fiatal támadója, Carles Pérez nyilatkozott a katalán ‘Mundo Deportivónak’. Pérez érhetően csalódott, hogy ilyen gyorsan távoznia kellett a csapattól, egyben meg is erősítette a szintén saját nevelésű, Marc Cucurella szavait, miszerint nincs már meg a fiatalokkal szemben a bizalom, ami néhány éve még megvolt. 

“Fájt, hogy mennem kellett? Jobban, mint bármi eddigi életem során, de leginkább az, ahogyan mennem kellett. Gyerekkorom óta arról álmodoztam, hogy egy napon a Barcelona felnőtt csapatában szerepelhetek, sikerült mindezt elérnem, új szerződést is kaptam, majd néhány nap alatt mindez semmivé foszlott, amit még csak meg sem indokoltak. A Barcelona sokat beszél a La Masiáról, de a végén mindig oda jutunk, hogy épp ellenkezőleg cselekednek. Tíz nappal a piac zárása előtt szóltak nekem, hogy nem számolnak velem, pedig Setién már jó ideje átvette a csapatot.”

Néha jól döntenek, néha nem. De elgondolkodtam azokon a mondatokon, amiket Cucurella nyilatkozott korábban. A Barcelonában csak a győzelem volt az elfogadható mindig, de a türelem megszűnt a fiatalokkal szemben.

“Jól érzem magam Olaszországban. Mindig is egy alázatos, szorgos játékosnak tartottam magam, olyan embernek, aki soha nem érezte többnek magát bárki másnál. Egy csapat vagyunk, mindenki ugyanazon a szinten van, alázattal érkeztem, a célom pedig az, hogy minél több percet a pályán tölthessek. Azért vagyok itt, hogy segítsem a csapatot.”

“Összességében csak hálát érzek a Barcelona iránt, ők adtak nekem mindent. Mindent, amit tanultam nekik köszönhetem, nekik köszönhetően lehetek egy olyan remek klub játékosa, mint az AS Roma.”

“Mióta távoztam nem gondolok már a Barçára, az már a múlt, jelenleg csak a Romára összpontosítok, annak ellenére, hogy nem tudom mi fog történni a jövőben.”