Cardoner: “Nem gondolkodunk a lemondáson”

A Barcelona alelnöke, Jordi Cardoner adott interjút a katalán ‘Mundo Deportivónak’, melyben elmondta, vezetési szinten nem fordult meg a fejükben a lemondás gondolata, egységesebbnek tartja a vezetést, mint eddig bármikor.

“A klub éves közgyűlését október 25-re terveztük, tegnap azonban amellett döntöttünk, hogy egy szeptember 8-i rendelet alapján ezt egyelőre elhalasztjuk.”

“Várunk a megerősítésre, hogy kiírható-e a referendum a jelenlegi egészségügyi helyzetben. Amennyiben megkapjuk a felhatalmazást, a vezetés ki fogja írni ezt.”

“Eddig vezetési szinten nézve nem mondható el az, hogy a lemondáson gondolkodnánk, talán egy-egy személy fejében megfordult ez a gondolat, de vezetési szinten nem.”

“Egységesebbek vagyunk az elnökkel, mint eddig valaha. Lehet, hogy több mint húszezer ember aláírta az ívet, rajtuk kívül azonban van még nagyjából 90 ezer ember, akik nem írták alá.”

“A sociók nagyon igényesek, a maximumot várják el a csapattól, így érthetően nagyon csalódottak voltak a katasztrófális 8-2-es vereség után. Ez az eredmény pedig több mint 18 ezer embert sarkallt arra, hogy éljen a jogával és aláírja a bizalmatlansági indítványt.”

“Bartomeu elnök jól van, erősnek érzi magát. Eddig bármikor került a klub nehéz helyzetbe az irányítása alatt, mindig az élre tudott állni. Sportszerűen elfogadta, hogy a pártoló tagok egy része bizonyos okok miatt élt ezzel a lehetőséggel.”

“Bartomeuval jó barátok vagyunk, így a távozásakor én is követni fogom őt.”

“Nem mondhatom sajnos, hogy a szurkolók bemehetnek majd a stadionba a Ferencváros elleni BL-mérkőzés alkalmával, hiába értek egyet egyébként velük. Erről a Liga, az UEFA és más magasabb rangú szervek döntenek majd. Mi mindenesetre felkészültünk rá.”