Wijnaldum a Barcelona célkeresztjében?

Katalán és holland sajtóértesülések szerint a Barcelona frissen kinevezett vezetőedzője, Ronald Koeman szívesen dolgozna együtt honfitársával, a Liverpool 29 éves középpályásával, Georginio Wijnaldummal.

A középpályásról már napok óta cikkezett a katalán ‘Mundo Deportivo’ és a ‘Diario Sport’ is, a mai napon pedig a holland ‘De Telegraaf’ is közölte, Koeman a klubtól Wijnaldum leigazolását kérte. A Liverpool ügyeiben általában jól értesült James Pearce ugyanakkor tagadja ezeket a híreket, állítása szerint egyelőre nem tárgyaltak a felek és a Barcelona ajánlatot sem tett.

Wijnaldum a tavalyi szezonban 47 mérkőzésen lépett pályára a Liverpoolban, ezeken 3,644 percet játszott, illetve 6 gólt lőtt. A szerződése 2021-ig szól, tehát, ha a klub komolyan gondolja a leigazolását, minden bizonnyal áron alul sikerülhetne elhozni. A középpályás piaci értékét a Transfermarkt.de internetes oldal 40 millió euróra taksálja.

Erénye, hogy nagy munkabírású, sokoldalú játékos, akinek a 4-2-3-1-es rendszerben jó hasznát vehetné Koeman. Meglátjuk, hogyan alakul a folytatás, tesznek-e a katalánok lépéseket a játékos leigazolásáért.