Most akkor tényleg van Semedo-ügy?

Katalán, spanyol és olasz sajtóhírek szerint igen. A Barcelona megválna a nyáron a portugál jobbhátvédtől, mivel úgy gondolják ez a nyár lehet az utolsó, amikor még komolyabb összeget láthatnak érte.

A klub és Semedo tárgyaltak a szerződésének három éves meghosszabbításáról, azonban a két fél érdekei nem tudtak találkozni. A Barcelona nem képes megadni azt, amit Semedóék kérnek, így a katalánok az eladása mellett döntenének.

A portugálnak rengeteg érdeklődője van Európában, a Barcelona pedig 40 millió euró körüli összeget vár érte, amennyiben nem sikerül semmilyen transzferbe belevonni Semedo játékjogát.

Ilyen lehet például Lautaro Martínez leigazolása, de Miralem Pjanic is. A bosnyák középpályásért – miután Arthur jelezte, nem kíván távozni – Semedót, Ivan Rakiticset és Jean-Clair Todibót adná a Barcelona.

Mindez ugyanakkor egy problémát is generálna a keret összetételében, mivel Quique Setién vezetőedzőnek csupán egy igazi alternatívája maradna arra a posztra, Sergi Roberto. A nyáron visszatér még a csapathoz a szenegáli Moussa Wagué is, de ő nem rendelkezik egyelőre olyan tapasztalattal, hogy opcióként felmerüljön.

A cikk végén még hozzáteszik, hogy a Barcelonának 70 millió eurós bevétel a cél június 30-ig, hogy a könyvelés rendben legyen.

A ‘Marca’ egy másik cikkében fel is teszi a költői kérdést, ténylegesen szüksége van a Barcelonának arra, hogy pont Semedótól váljon meg, amivel egy újabb problémát generálnának maguknak? Mert, hogy egy új jobbhátvéd leigazolása ilyennek tekinthető, akinek a beilleszkedése időbe fog telni, a klub elnökének, Josep Maria Bartomeunak azonban pont ebből van kevés.

Ki jöhetne Semedo helyére?

Ugyancsak katalán és olasz hírek szerint a Barcelona szívesen megszerezné a 27 éves Mattia De Scigliót a Juventustól, akinek távozását nem gátolná Mauricio Sarri sem.