Lautaro Martínez egyre közelebb a Barcelonához?

Katalán és olasz sajtóértesülések szerint az Inter argentin csatára, Lautaro Martínez a Barcelona egyik, ha nem a legfőbb nyári kiszemeltje a jelenleg sérüléssel küzdő Luis Suárez helyére. 

Az olasz ‘Tuttosport’ szerint a támadó a nyáron jó eséllyel a Barcelona játékosa lesz, ahol 18 millió eurós éves fizetést kaphat majd – ez megegyezik nagyjából Antoine Griezmann bérével. Martínez szerződése tartalmaz egy 111 millió eurós kivásárlási opciót, mely azonban csak 15 napig aktiválható júliusban. Amennyiben a Barcelona játékosbevonással szeretne csökkenteni a fizetendő összegen, úgy az olasz lap szerint hajlandó lenne a katalán klub bevonni Carles Aleñá, Jean-Clair Todibo, Arthur Melo vagy éppen Nélson Semedo játékjogát a transzferbe.

A szintén olasz ‘Corriere dello Sport’ szerint az Inter a kivásárlási záradék miatt újratárgyalná az argentin szerződését, abban több fizetést garantálva, illetőleg nagyobb kivásárlási árat megszabva.

Vannak más jelöltek is

Természetesen nem csak Lautaro Martínez az egyetlen, akinek játékát figyelemmel kíséri a klub. A RB Leipzig német támadóját Timo Wernert ugyancsak szóba hozták már a Barcelonával, kinek kivásárlási ára 60 millió euró, ő maga azonban inkább szerződne a hírek szerint a Liverpoolhoz, ahol honfitársa, Jürgen Klopp alatt dolgozhatna.

Visszatérő név a katalánok téli és nyári átigazolási híreiben a klub korábbi játékosa, a brazil Neymar. A szélső továbbra is visszavágyna Barcelonába, a csapattársai visszavárják szintúgy, a klub pedig egyik interjújában sem zárta ki, hogy a nyáron ismét lépéseket tegyen a brazil visszahozataláért. Neymar szerződésében ugyan nem szerepel kivásárlási ár, ám a FIFA szabályzatában van egy pont, amely kimondja: ha egy játékos három évig nem módosít első aláírt szerződésén, abban az esetben a harmadik év végén megszab a FIFA egy árat, melyben több tényező is szerepet játszik, kezdve a játékos életkorával, szerződéséből hátralévő idővel, teljesítményével, stb. Az összeg nyilvánvalóan több lenne, mint Lautaro Martínez 111 millió euró kivásárlási ára.