HIVATALOS: Stekelenburg egy éves szerződést kötött az Ajax-szal!

Az Ajax megállapodásra jutott korábbi kapusával, Maarten Stekelenburggal, aki ingyen érkezik az Evertontól, mivel lejárt a szerződése az angoloknál. A holland hálóőr egy éves szerződést írt alá az amszterdami klubbal.

Stekelenburg 1982. szeptember 22-én született Haarlemben. Megjárta az Ajax akadémiáját, ahol 2002 és 2011 között szerepelhetett a felnőtt csapatban. A debütálására 2002. augusztus 11-én került sor, a PSV elleni 3-1-es hazai győzelem alkalmával. Stekelenburg 282 hivatalos tétmérkőzésen húzta magára az Ajax szerelését.

Stekelenburg szavai:

“Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek az Ajax-hoz, ahhoz a klubhoz, ahol a pályafutásom indult. A családommal nagyon szerettünk volna visszatérni Hollandiába, igazából egyetlen klubhoz kívántam volna szerződni. Miután beszéltem Marc Overmarsszal és Erik ten Haggal elég gyorsan megszületett a döntés. Nagyon várom már, hogy pályára léphessek ismét ennek a csapatnak a mezében. Az Evertonnál néhány héttel megtoldottuk a jelenleg lejáró kontraktusomat, hogy a csapattal maradhassak a szezon végéig. Minél hamarabb vissza akarok ugyanakkor térni az Ajaxhoz, hogy augusztusban a lehető legjobb formában kezdhessek majd.”

Marc Overmars nyilatkozata:

“Ő nem csupán egy jól ismert név, hanem egy olyan kapus is, aki remekül teljesített itt. Bruno Varela visszatér Portugáliába. Terveink szerint Dominik Kotarski kölcsönbe fog kerülni a következő szezonra, hogy a lehető legtöbb meccsen léphessen pályára és fejlődjön. Nagyon bízunk benne. Maarten tisztában van a megbeszéléseink után azzal, hogy egy lesz a három kapusunk közül. Szerintem sokat fog nekünk adni a pályán és az öltözőben is a rutinjával és a korával.”