HIVATALOS: Miralem Pjanić a Barcelona játékosa!

Az FC Barcelona, Arthur Melo távozása után röviddel bejelentette, hogy leigazolta a Juventus 30 éves bosnyák középpályását, Miralem Pjanicsot. A játékosért 60 millió eurót, valamint 5 millió eurót fizet a klub, különböző feltételek teljesülése esetén.

A középpályás négy éves szerződést fog aláírni hamarosan a katalán klubbal, akik a kivásárlási árát 400 millió euróban határozták meg. Pjanić a Juventus-nál marad az idei szezon végéig.

Miralem Pjanić 1990. április 2-án született Tuzlában, aki rendkívül sokoldalú játékos. A bosnyák karrierjét a Metz csapatánál kezdte, még 2007-ben, akikkel bár kiestek az élvonalból, de ő maga remek szezont tudhatott maga mögött. A Lyon le is csapott rá a következő szezonban, ahol az egész világ megismerhette a játékos nevét és, akikkel egészen az elődöntőig menetelt a Bajnokok Ligájában a 2009/10-es szezonban.

A franciáknál lejátszott 115 mérkőzése után – melyeken 16 gólt szerzett – a játékos Olaszország felé vett az irányt, ahol az AS Roma játékosa lett. Itt öt szezont töltött el, melyen 200 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 30 gólt szerzett és 40 gólpasszt osztott ki, ezután csatlakozott legutóbbi állomáshelyére, a Juventus-hoz. Itt is megmutatta tehetségét, három alkalommal lett olasz bajnok, két alkalommal olasz kupagyőztes, és egyszer nyerte el az Olasz Szuperkupát.

A középpályán bárhol bevethető

Pjanić a középpálya bárhol posztján megállja a helyét, a Metz-nél támadó középpályás volt, a Lyonnál és a Románál jóval mélyebben játszott. Remekül csatlakozik a támadásokhoz, jól érkezik mélységből, emellett remek rúgótechnikájának köszönhetően jó szabadrúgáslövő is, amelyből sok gólt szerzett pályafutása során. Többek között ennek, technikai tudásának és látásának köszönhetően a mai futball egyik legjobb középpályása.

Így játszik Miralem Pjanić:
Sok sikert, Miralem!