HIVATALOS: Ivan Rakitić ismét a Sevilla játékosa!

Az FC Barcelona és a Sevilla kedd kora délután megállapodásra jutottak Ivan Rakitić klubváltásáról, így a horvát játékos hat év után ismét visszatér Andalúziába. A katalán klub 1,5 millió eurót kap a horvát játékosért, mely 9 millió euróval kiegészülhet bónuszok formájában.

A kataln klub nyilvánosan szeretné megköszönni Rakitić erőfeszítéseit, elkötelezettségét és sok sikert kíván neki a jövőben. A szerdai napon 11 órakor búcsúzik a játékos sajtótájékoztató keretein belül.

Rakitić a Barcelonában eltöltött hat éve alatt tizenhárom kupát nyert a csapattal:

  • Bajnokok Ligája: 1
  • Spanyol bajnokság: 4
  • Spanyol Kupa: 4
  • FIFA-klubvilágbajnokság: 1
  • UEFA Szuperkupa: 1
  • Spanyol Szuperkupa: 2

A Svájcban született horvát játékos 2014 nyarán csatlakozott a Barcelonához, ahol megörökölte a távozó Cesc Fabregás mezszámát, majd hamar alapembere lett a katalán csapatnak. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy a negyedik legtöbb fellépéssel rendelkezik az igazolt játékosok között, csak Leo Messi, Dani Alvés és Javier Mascherano előzik meg őt a rangsorban, európai viszonylatban ő az első ebben a tekintetben tehát.

Sokoldalú és munkás középpályás volt, aki remekül olvassa a játékot, 310 mérkőzés után mond búcsút Katalónának, ez idő alatt 36 gólt lőtt és 36 gólpasszt osztott ki.

A legemlékezetesebb mérkőzése a 2015-ös Bajnokok Ligája-döntő volt, a berlini stadionban, ahol az első találat az ő nevéhez fűződik, ezzel szerezte meg a csapat a vezetés a Juventus ellen, a döntőt pedig végül meg is nyerték.

Sok sikert, Ivan!