HIVATALOS: Donny van de Beek a Manchester United játékosa!

Az AFC Ajax és a Manchester United a mai napon megállapodásra jutott egymással az amszterdamiak saját nevelésű játékosa, Donny van de Beek átigazolásáról.

A holland középpályásért 39 millió eurót fizetett az angol klub, mely 44 millió euróig emelkedhet különböző bónuszok formájában. Ami a szerződését illeti, öt évre fog aláírni a manchesteriekkel, melyet további egy évvel megtoldhatnak a felek.

Az Ajax sportigazgatója a következő szavakkal búcsúzott a középpályástól:

“Donny remekül döntött, nagyon megérdemli ezt a lehetőséget. Ez egyben egy dícséret az Ajax utánpótlás akadémiájának is, ahol 11 éves kora óta játszott. Már tavaly nyáron nagyon sok érdeklődője akadt, de szerencsénkre sikerült még egy évig magunknál tartanunk. A következő hónapokban nagyon értékes tagja volt a csapatnak nem csak Hollandiában, hanem az európai küzdelmekben is. Közel öt évet töltött a felnőtt csapatnál, készen állt arra, hogy továbblépjen, hiányozni fog nekünk.”

Donny is megszólalt, melyről a United hivatalos oldalán tudosít:

“Nem tudom elmagyarázni, mekkora lehetőség számomra az, hogy csaltkazhatok egy ilyen történelemmel bíró klubhoz” – kezdte van de Beek.

“Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, akivel együtt dolgoztam az Ajax-nál. Amszterdamban nőttem fel, mindig is különleges helyet foglalnak majd el a szívemben.”

“Készen állok arra szintlépésre, arra, hgy a legmagasabb szinten is bizonyíthassak, a Manchester Unitednél pedig nincs feljebb.”

“Mindenki áradozott arról, milyen csodálatos is az Old Trafford hangulata, nagyon várom, hogy én is megtapasztalhassam mindezt, természetesen csak azután, hogy a szurkolók biztonságosan beengedhetőek leszenk a mérkőzésekre.”

“Tisztában vagyok azzal, hogy a csapatnál több olyan középpályás is játszik, akik a világ legjobbjai közé tartoznak, tanulni akarok és hozzátenni a csapathoz a saját erősségeimet.”

“Izgatottság fogott el, miután beszélgettem az edzővel a terveiről, alig várom, hogy részese lehessek ennek” – zárta nyilatkozatát Donny.

A Manchester United trénere, Ole Gunnar Solskjaer is nyilatkozott:

“Donny-nak megvan a kellő technikai tudása és a megfelelő személyisége is ahhoz, hogy remekül teljesítsen itt. Remekül olvassa a játékot, jól lát a pályán, a mozgásával nagyszerűen nyit területet a társainak, szükségünk volt egy ilyen játékosra a középpályán.”

“Donny teljesítménye a holland bajnokságban és az európai kupasorozatokban fantasztikus volt az elmúlt néhány évben, nagyon várom már, hogy együtt dolgozhassunk.”

Sok sikert Donny, nagyon szorítunk neked!