Eric Garcia távozna Manchesterből, már az árát is sejteni lehet

Hetek óta témát szolgáltat az angol és katalán sajtóban a korábbi Barcelona nevelés, Eric Garcia helyzete. Sokáig úgy nézett ki, a 19 éves védő hosszabbítani fog a City-vel, a csütörtöki napon azonban ennek ellenkezőjéről számolt be a katalánok korábbi trénere, Pep Guardiola.

A tréner ugyanis csütörtökön tartotta a Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóját megelőző hivatalos sajtótájékoztatóját, melyben szólt Eric Garcia helyzetéről is:

“Eric Garcia közölte velünk, hogy nem kívánja meghosszabbítani a szerződését. Szerettük volna, ha velünk marad, de úgy néz ki, hogy egy másik csapatban szeretne futballozni.”

A védő iránt gyakorlatilag csak az FC Barcelona érdeklődéséről hallani, így nem nehéz kitalálni, melyik lehet az a klub, amelyikre Guardiola nyilatkozatában utalt. 

A jelenlegi piaci viszonyokhoz képes is olcsó lenne

A manchesteri csapathoz közel álló források arról számolnak be, hogy a védőért nagyjából 23 millió eurót várnának az angolok, a Barcelona pedig 20 millió euró körül fizetne érte. Tárgyalásokra tehát természetesen szükség lesz, de nem óriási különbségekről indulnak a felek. 

Eric Garcia 2017-ben szerződött Manchesterbe, mert szülővárosában nem látta a megfelelő jövőképet, a fejlődéséhez szükséges lehetőségeket. Mindeddig 22 mérkőzésen kapott lehetőséget Guardiolától, mely figyelemreméltó egy ilyen fiatal játékostól.