Bizonytalanság uralkodik a kapusposzton

A Barcelonánál lassan évente visszatérő probléma a kapusok helyzete. Tavaly azt gondolhatták Katalóniában, hogy megoldódott a helyzet azzal, hogy Jasper Cillessen és Neto klubot cseréltek, ám tévedtek, legalábbis úgy néz ki.

Senki nem gondolta volna, hogy egy évvel később hasonló gondokkal kell majd szembenéznie a klub vezetőségének. Ennek a bizonytalanságnak a legfőbb forrása a német klasszis, Marc-André ter Stegen szerződéshosszabbítási ügye, aki nettó 18 millió eurós bérigénnyel állt elő, amivel a legjobban fizetett játékosok közé kerülne a csapatban. A Barcelona természetesen nem bólintott rá erre egyből, hiszen továbbra is komoly gondot okoz a túlzottan magas bértömeg, erre pedig még rájött a koronavírus okozta gazdasági visszaesés is.

Ter Stegen jelenlegi kontraktusa szerint megközelítőleg 8,5 millió eurót keres, ezzel olyan játékosok mögött áll a fizetési rangsorban, mint Arturo Vidal, Samuel Umtiti vagy Ousmane Dembélé. Nyilvánvalóan a német játékos a csapatban betöltött szerepét szeretné viszontlátni ezen a listán is, hiszen kár lenne tagadni, jelenleg a csapat legfontosabb három játékosa között ott van.

A felek között tehát feltételezhetően nagyobb szakadék tátong, a tárgyalások pedig részben ezért is húzódhatnak ilyen sokáig. Mindkét fél elsődleges érdeke ugyanakkor a közös folytatás, de nem mindenáron.

Kérdéses a nyáron szerződtetett Neto helyzete is, akinek távozása elé nem gördítene akadályt a Barcelona egy jó ajánlat esetében, hiszen a klubnak bevételre van szüksége.

Ki érkezhetne a kapuba?

Holland sajtóértesülések szerint a Barcelona fontolgatja korábbi játékosának, André Onanának a hazahozatalát, aki rengeteget fejlődött az elmúlt öt évben és kétségtelenül az amszterdami csapat egyik legfontosabb játékosává nőtte ki magát. A játékos és ügynöke a napokban nyilatkozott is:

“Ne értsetek félre, boldog vagyok az Ajax-nál és nagyon hálás vagyok ennek a klubnak. Öt csodálatos esztendőt töltöttem itt. Eljött azonban az idő arra, hogy újabb lépcsőfokot ugorjak meg karrieremben. Tavaly kötöttünk a klubbal egy megállapodást erről.” – mondta a játékos.

“Sok az érdeklődő Onana iránt. A Barcelona még nem tett hivatalos ajánlatot érte, de igaz a hír, hogy ők érdeklődnek iránta a leginkább.” – ezt már Albert Botines, Onana ügynöke nyilatkozta.

A kameruni kapus megszerzése azonban szintén nem lenne olcsó mulatság a Barcelonának, mivel az Ajax 30 millió euró alatt nem válna meg tőle.