Arthur: a klub régóta megegyezett a Juventusszal, ő mégis maradna

Továbbra is forró témának számít a Barcelona háza táján a brazil középpályás, Arthur Melo jövője, aki tavaly nyáron érkezett, most pedig a klub mindent elkövet azért, hogy elpasszolják őt a Juventus-nak.

Az már nem kérdés, hogy a Barcelona meg akar válni Arthur-tól, az indok egy másik kérdés. Egyesek szerint a klub könyvelésében keletkezett 70 millió eurós hiányt próbálnák befoltozni a játékos eladásával, mások szerint pedig pusztán nem győzte meg a klubot a teljesítményével.

A Juventus vinné a játékost, a Sky Sports mai híre szerint meg is egyeztek a Barcelonával abban, hogy megadnák a katalánok által kért 80 millió eurót, a fizetését pedig 5 millió eurósra emelnék, így Arthur maga is jól járna az üzlettel, ám a középpályás a magasabb fizetés ellenére sem kíván távozni Barcelonából.

Amennyiben a könyvelésben található hiány befoltozása a Barcelona célja, úgy megvalósulhat Arthur beleegyezésével egy Jasper Cillessen és Neto tavalyi klubváltásához hasonló üzlet, ahol a klub előbb eladná a brazilt, még június 30. előtt, július 1. után pedig – ami már új könyvelési évnek számít – kifizetné a Juventus által kért összeget a bosnyák Miralem Pjanicsért.

Az olasz klub sportigazgatója, Fabio Paratici tegnap este a Sky-nak adott interjújában megerősítette a katalánokkal való tárgyalást:

“Tárgyaltunk a Barcelonával, de mindkét klubnak fontos mérkőzései következnek, így egyelőre jegeltük a folytatást. Az üzlet sikeressége nem egy előre meghatározott dátum kérdése, hanem a játékosok belegyezésétől függ.”

A Sky-nak dolgozó, átigazolási hírekben igen jártas riporter, Fabrizio Romano szerint a felek már két hónapja megállapodtak a részletekről, az egész kizárólag Arthur belegyezése miatt nem valósult még meg, ugyanis Pjanić már igent mondott a katalánok hívására.