A Leganés támadója, Braithwaite a kiválasztott

Nem sokkal azok után, hogy a Liga hivatalosan is zöld utat adott egy támadó igazolására a Barcelonának, úgy tűnik meg is van a kiválasztott: a Leganés 28 éves dán támadója, Martin Braithwaite. 

Bár sokáig a Getafe 33 éves csatára, Ángel Rodríguez volt a hírek szerint a klub első számú célpontja, végül a katalánok elsődlegesen a kora miatt elvetették a leigazolását. Pedig a Barça ellen is eredményes támadó kivásárlási ára csupán 10 millió euró lett volna, ellenben Braithwaite esetével, akinek ennek a duplája. Ez mindenképpen érdekes, hiszen minden sajtóorgánum kihangsúlyozta: a katalánok nem akarnak sokat költeni erre a vészigazolásra.

Ami a támadót illeti, korábban megfordult már a Toulouse-nál, a Middlesbrough-nál, a Bordeaux-nál is. Jelenlegi értékét 10 millió euróra becsüli a német ‘Transfermarkt.de’ internetes oldal, ami szintén érdekes lehet, hogy a 11,3 millió euró volt a legnagyobb összeg, amit érte adott egy klub, ez pedig három éve volt.

A katalán ‘RAC1’ szerint Braithwaite ügynöke már Barcelonában tárgyal a klubbal, akinek leigazolását viszont többen is ellenzik a vezetőségen belül – óriási meglepetés, ismét nincs egyetértés. A támadó Setién kérésére érkezne, jelenleg a szerződés hosszáról tárgyalnak a felek, a klub érthetően rövid távra tervezne a támadóval, ezeket már az ESPN tudósítója, Moisés Llorens állítja. Egy dolog biztos: a Barcelonának két hete van igazolni valakit a szabályzat értelmében.