A Barcelona Eric García visszahozásán gondolkodik

A Manchester City 19 éves középhátvédje, Eric García 16 évesen mondott búcsút nevelőklubjának, a Barcelonának azért, hogy a Pep Guardiola irányította Manchester City-ben fejlődhessen tovább, ami meg is történt.

A játékos ugyanis idén már több ízben is lehetőséget kapott a nagy csapatban, mi több, BL-mérkőzésen is megmutathatta magát a Dinamo Zagreb elleni 4-1-s siker alkalmával.

Az ESPN-nél dolgozó Samuel Marsden és Moises Llorens szerint a klub figyelemmel követi korábbi játékosa fejlődését, és azon gondolkodik, hogy megpróbálkozik újbóli leigazolásával. Garciát szerződése 2022-ig köti a Manchester City-hez, a klub pedig megpróbálná ezt kihasználni és áron alul szereznék meg a védőt.

A hírt a katalán Mundo Deportivo is megerősíti. A Barcelona úgy vélekedik a játékosról, hogy a védelem közepének alapját jelenthetné sokáig, akiben megvan minden, ami kellene a sikerhez ezen a poszton. A helyzetét Gerard Piqué Manchester United-nél töltött időszakához hasonlítják, akit ugyancsak visszavásároltak a katalánok, még 2008 nyarán.