Visszatért hagyományaihoz a Barcelona új hazai meze

A mai napon hivatalosan is bemutatkozott a Barcelona következő szezonjának hazai meze, melyet a klub 1920-as, első aranykorszaka ihletett. Az új szett július 14-étől a következő hivatalos Barça-üzletekben vásárolható meg: Camp Nou (online is), Canaletes, Passeig de Gràcia és La Roca Village.

A következő szezontól ismét visszatérnek a függőleges, gránátvörös-kék csíkok a mezre, amelyet arany vonalak választanak el egymástól, és amely a nyakrésznél körbe is megtalálható. A klub ezzel az 1920-as évek mezére emlékezik vissza. A ‘senyara’, azaz a katalán zászló szokás szerint a trikó nyakrészének hátulján kapott helyet. 

Az első aranykorszak inspirációjában

A futball az 1920-as években vált Barcelonában tömegek által követett eseménnyé. A csapatban, akkor olyan játékosok futballoztak, mint Samitier, Alcántara, Zamora, Sagi, Piera és Sancho, aki a Barça első helyi hőse lett. Az ő játékuk óriási tömegeket mozgósított meg, mely a klub első, saját tulajdonában lévő stadionnak, a Les Corts-nak a megépítéséhez vezetett, 1922-ben. A rengeteg győzelem közül a legemlékezetesebb a Spanyol Kupában aratott siker, a Real Sociedad ellen, 1928-ban, valamint az 1929-ben megnyert Spanyol Liga, mely akkoriban a legnagyobb bajnokságban számított az országban.

Tekintsétek meg képgalériánkat: