Vidal: “A Bayern tudja, hogy nem egy Bundesliga-csapattal fog játszani”

Quique Setién vezetőedző mellett ezúttal a Bayern München egykori játékosa, a chilei Arturo Vidal állt a sajtó elé, a két csapat BL-összecsapását megelőző hivatalos sajtótájékoztatón.

A mérkőzésről

“Egy remek, de kemény mérkőzés vár ránk a holnapi nap folyamán, amit szerintem nyugodtan nevezhetünk az év legfontosabb összecsapásának. Nagy reményekkel vágunk neki a Bayern elleni meccsnek, akik fantasztikus szezont futnak. Megnyerték a bajnokságot, és a Német Kupát is. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de, ha mindannyian megcsináljuk azt, amit meg kell, akkor tovább fogunk jutni.”

Egy meccses párharcokról

“Tetszik ez az egy meccses lebonyolítás. Dél-Amerikában hasonlóak a találkozók, amik mindig nagyon szórakoztatóak. A csapatoknak az első perctől kezdve győzelemre törően kell játszaniuk, míg egy kétmeccses párharcban több a taktikázás, emiatt ellaposodhatnak a mérkőzések.”

A Bayern provokációjáról

“Nem foglalkoztatnak túlzottan ezek a dolgok, ismerem a Bayern játékosait, nem azt mondják kifelé, amit egyébként gondolnak. Magabiztosan várják a meccset, ugyanakkor tudják azt is, hogy az ellenfél nem egy Bundesliga-csapat lesz, hanem a Barcelona.”

A kezdőcsapatról

“Nem tudom megérdemlem-e a kezdőcsapatba jelölést, de szerintem mindenki megérdemli, aki elutazott Portugáliába. Az edző feladata az, hogy összeválogassa azt a tizenegy játékost, akivel játszani szeretne, nekik pedig minden tőlük telhetőt meg kell tenniük, hogy elődöntőbe jussunk.”

Hansi Flickről

“Flick remek munkát végez, mióta kinevezték vezetőedzőnek, melyet mit sem bizonyít jobbak, mint a két megnyert trófea, és szerintem ez a sikertörténet folytatódni is fog. A Bayern favoritnak számít, bárhol is induljon el, tudom nagyon jól, hiszen nekem is volt lehetőségem ezt átérezni ott. A Barcelona ugyanakkor a világ legjobb csapata.”

A Lewandowski-Messi párharcról

“Lewandowski egy fantasztikus, fáradhatatlan, nagyon veszélyes játékos. Lehetőségem volt megfigyelni testközelből a felemelkedését, látni, hogyan készül egy mérkőzésre, tudom, hogy nagyon nehéz lesz levenni a pályáról. Nehéz összehasonlítani Messivel, mert ő egy másik bolygóról érkezett.”

A Bayern ellen aratott győzelméről

“Volt egy megnyert kupadöntőnk a Bayern ellen, amin én is gólt tudtam szerezni, de ennek már sok-sok éve. Most a világ legjobb csapatának tagja vagyok, a helyzet teljesen más.”

A szurkolók pesszimizmusáról

“Megértem, hogy a szurkolók kételkednek. A világ legjobb csapata vagyunk, el kell hessegetnünk a fejünkből az elvesztett bajnokságot, mikor a pályán leszünk. Velünk van Messi, a legjobb játékos, szeretnénk megmutatni, kik vagyunk.”

Neymarról

“Neymar a Barcelonánál megmutatta mire képes. Egy nagyon tehetséges játékos, aki sokat segíteni a csapaton.”