ter Stegen: “Soha nem gondoltam a távozásra”

A Barcelona szűkös, 2-1-es győzelmet aratott hazai pályán a koronavírus által megtizedelt Dinamo Kijev ellen. A mérkőzésen az ukránok több alkalommal is komoly munkára késztették a visszatérő ter Stegent, egyszer pedig mattolni is sikerült őt. Ronald Koeman vezetőedző sem volt elégedett a látottakkal. 

A mérkőzésről

“Az eredmény miatt boldog vagyok, de ugyanezt nem mondhatom el a látottakról, szerencsénk van, hogy itt van nekünk ter Stegen. Szerintem jól kezdtük a meccset, gyorsan előnybe is tudtunk kerülni, aztán ott volt a második tiszta sanszunk, amiből már két góllal megléphettünk volna. Ez kimaradt, utána pedig elveszítettük a kontrollunkat a mérkőzés felett, a Dinamo pedig rengeteg veszélyes helyzetet tudott kialakítani. Köszönjük Marc-nak, zseniális volt, megnyerte nekünk ezt a meccset. Labda nélkül nem egyszerű jól játszani.”

Az eddigi BL-szereplésről

“Alapvetően jó munkát végeztünk a három meccsen összességében. Pozitív dolog, ha hibátlan mérleggel állsz még a BL-ben három mérkőzést követően. Jól akarunk játszani, amihez elengedhetetlen a fejlődés azokban a szakaszokban, amikor a csapat nem tudja birtokolni a labdát.”

Szenvedtek a meccsen

“Néha nem tudsz hatékonyan letámadni, mindezzel viszont sok területet hagysz magad mögött. Jól játszották be ezeket a területeket és több helyzetet is sikerült kidolgozniük. Alapvetően a védekezésünk nem volt rossz, de nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy az eddigi meccseink során ma tudták a legtöbb veszélyes akciót kimunkálni ellenünk. Fejlődnünk kell a labda nélküli játékban.”

ter Stegen teljesítményéről

“Ismét igazolta milyen remek kapus, tökéltes munkát végzett. Még csak egy hete dolgozik együtt a csapattal, de láthatja mindenki milyen formában van.”

de Jong a védelem középén

“Lenglet rengeteg meccsen játszott mostnában, némi pihenésre volt szükség, ezért raktam Frenkie-t a védelem közepére. Ez egy opció, amivel a későbbiekben is élhetünk majd.”

Büntetésre számíthat

“Nem aggódom emiatt. Pontosan tudom, mit mondtam, de nem félek attól, hogy megbüntetnek. Meglátjuk mi történik majd.”

Marc-André ter Stegen:

“Nagyon fontos volt számomra, hogy győztes meccsen térhessek vissza. Vágytam rá, hogy kifuthassak a pályára és azt tehessem, amit a legjobban szeretek.”

“Beszélnünk kell a csapat teljesítményéről az öltözőben, az ellenfélnek ugyanis több veszélyes lehetősége is volt. Fejlődnünk kell.”

“Jól kezdtük a meccset, gólt szereztünk. Ezek után viszont szevedtünk, a meccs pedig egyre hevesebb és feszültebb lett.”

“A védések nem fontosak, a lényeg, hogy megnyertük a meccset. Boldog vagyok a csapat miatt, hiszen vezetjük maximális pontszámmal a csoportunkat.”

“Soha nem volt kétséges számomra az, hogy hosszabbítok-e a klubbal. A tárgyalások kezdete picit nehezebb volt, de ez normális azt hiszem. Mindkét fél érdeke az volt, hogy közösen folytassuk tovább.”

Gerard Piqué:

“Jól kezdtük a meccset, de aztán elveszítettük az irányítást és nehéz helyzetbe kerültünk. A második félidőben aztán picit rendeztük a fejünkben a dolgokat, a legjobb dolog, amit ki lehet emelni azonban a három pont megszerzése.”

“Voltak olyan időszakai a meccsnek, mikor a letámadás nem volt megfelelő, hiányzolt az összehangoltság. Annak ellenére, hogy az ellenfelünknek sok hiányzója volt, a Bajnokok Ligája csoportkörében már nincs gyenge csapat.”

“A Bajnokok Ligájában jó eredményeket érünk el, mindez sajnos nem igaz a bajnokságra, ahol nagyot kell változnunk. Hiszek azonban abban, hogy képesek lehetünk erre, azt érzem több van bennünk. Több fiatal játékos is színesíti a csapatot dinamikusságával.”

“A klub olyan állapotban van jelenleg, amilyenben. Rengeteg dologban van szükség változásra. Meg kell fordítanunk rengeteg folyamatot. Nyilvánvaló volt, hogy a helyzet évről-évre romlani fog, a csapat pedig folyamatosan gyengül majd.”

“Még csak rövid ideje dolgozunk együtt az új edzővel, de egyértelműen fejlődésre van szükségünk. A Barcelonánál soha nem elfogadott az a szó, hogy átmeneti év. Új elnökség érkezik, amivel a változások is elindulnak majd a következő hónapokban.”

“Teljesen normális, hogy nem tartanak minket esélyesnek, hiszen tudjuk mi történt az utóbbi években. Mi annyit tehetünk, hogy továbbra is keményen dolgozunk. Egy szerény és tehetségekkel teli csapatunk van. Tapasztalatból mondom, hogy az erőfeszítéseknek általában megvan az eredményük. Hiszünk abban, hogy jó dolgokat érhetünk még el.”