Suárez: “Egy mérkőzésen bármi megtörténhet”

A Barcelona két játékosa, Luis Suárez és Sergi Roberto is a sajtó elé állt a Napoli elleni BL-mérkőzést követően. Mindketten elégedetten nyilatkoztak a győzelmet követően, illetve nem gondolják, hogy esélytelenebbek lennének, mint a Bayern München.

Luis Suárez:

“Sikerült elérnünk a győzelmet. Két hete, mióta a Liga befejeződött annak a tudatában készültünk erre a mérkőzésre, hogy tudtuk, egy nagyon nehéz ellenfél vár majd ránk, aki az odavágón is megnehezítette a dolgunkat. A legfontosabb dolog az, hogy sikerült túllépnünk rajtuk, előrébb léptünk, így koncentrálhatunk a következő ellenfelünkre.”

“Egy olyan csapatról beszélünk, amely a bajnokságban rengeteg lehetőséget dolgozott ki, tudtuk, hogy mi vár ránk. A meccs elején jöttek is, ami némileg ijesztően hatott ránk, de szerencsére nem tudták kihasználni a lehetőséget, mi viszont betaláltunk. Ahogyan teltek a percet, a csapat úgy dolgozott ki egyre több lehetőséget. A második félidőben tudtuk, hogy a Napolinak jönnie kell, mi ezért egy picit visszább álltunk.”

“Arra kellett gondolnunk, hogyan juthatnánk el a kapujukig. Tudtuk, hogy le fognak minket támadni, mögöttük pedig így terület fog nyílni, több, mint elégedett vagyok a csapat első félidei játékával.”

“Ami a folytatást illeti, egy mérkőzésen bármi megtörténhet. Egy remek ellenfél vár majd ránk, az egyik végső esélyes, de ez mind a nyolc csapatra elmondható, akik elutaznak Lisszabonba. Ehhez azonban le kell játszanod három tökéletes meccset.”

Sergi Roberto:

“A célunk az volt, hogy eljussunk Lisszabonba, ezt pedig teljesítettük is. Boldogok vagyunk, hogy készülhetünk a Bayern elleni összecsapásra és a többi, esetleg még ránk váró kihívásokra. A csapat remekül küzdött.”

“Lenglet gólja megnyugtatott minket, kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. Később meglőttük a második és a harmadik gólt is. A 3-1-es eredmény nagyon jó.”

“Nem tudjuk még, hogy mi szükséges a Bayern ellen, fel kell készülünk belőlük, a gyengeségeiket fel kell térképeznünk.”

“Nincs esélyese a Bajnokok Ligájának. Bárki megnyerheti és el is bukhatja azt. Egy mérkőzés dönt, így olyan minden meccs, mintha egy döntő lenne. Elég erős keretünk van a győzelemhez.”