Setién: “Továbbra sem vagyunk elég jók a labdával”

A Barcelona vezetőedzője, Quique Setién hosszabban értékelte a Leganés elleni győztes bajnokit. A tréner érhetően nem volt elégedett a csapat játékával, ezen kívül szót ejtett többek között a gólt szerző, Ansu Fatiról is.

A mérkőzésről

“Tudtam előre, ha nem rúgunk gyorsan gólt, akkor nagyon nehéz mérkőzés lesz, sajnos be is igazolódott. Jól kezdtük a meccset, de több labdát is elveszítettünk, ebből pedig majdnem gólt is szereztek, hasonló történt a kupameccsen is. Nagyon szűken és jól védekeztek, nem könnyű az ilyen ellenfelek ellen területet találnod, ráadásul mi sem vagyunk még elég kifinomultak a labdával.”

A cserékről

“Sok a bizonytalanság ebben. Neked meg kell próbálnod a legjobban menedzselni a játékperceket, eközben várni hogyan alakul a mérkőzés. A végén megpróbálsz változtatni és becserélni olyan játékosokat, akik frissességet adnak a csapatnak. Sokáig nem tudtunk mit kezdeni egy olyan csapattal, aki nagyon szorosan, keményen védekezett, mindeközben mi nem tudunk mit kezdeni a labdával, ez pedig sokba kerül. Remekül játszottak, sok játékossal védekeztek, ezen felül megvan a kellő fizikális felkészültségük ahhoz, hogy megnehezítsék a dolgunkat.”

Kevés a váratlanság, ötletesség

“Ellentétben a kupameccsünkkel, ahol gyorsan gólt tudtunk ellenük szerezni ellenük, ma nagyon megszenvedtünk. Nem könnyű területet találnod és olyan helyzetbe kerülni, ahol már csak a kapust kell megverned.”

Griezmannról

“Az ilyen csapatok ellen hálátlan és nehéz feladata van annak, aki az ellenfél védelmében helyezkedik. Amikor ennyi játékos vesz téged körül, nagyon okosnak kell lenned, hogy területet találj. Griezmann talán nem tudott annyira bekapcsolódni a játékba, de dicséretes a munka, amit végzett. Ezen kívül gólt lőtt, amit sajnos elvettek tőle. Nagyon fontos tagja a csapatnak.”

“Mindenkit, aki az ellenfél védelmében őrlődik, nagyon nehéz megtalálni a labdával. Nem egyszerű feladat ez. Ők mozognak, de velük együtt a védők is. Talán egy másik napon, amikor erősebbek vagyunk a labdával vagy az ellenfél nem védekezik ennyire szűken, ez a helyzet könnyebb.”

Ansu Fatiról

“Voltak fájdalmai az utóbbi hetekben, ma pedig egy remek 45 percet tett a pályára. Vezetéshez juttatott minket a góljával. Nagyon boldog vagyok miatta, sokat dolgozik a védekezésben is, ezzel ugyancsak sokat segítve nekünk.”

“A mai napon Ansut választottuk a kezdőbe, mert az elmúlt edzéseken kiválóan teljesített. Felülemelkedett azokon a kellemetlenségeken, amik az elmúlt hetekben sújtották őt. Remek munkát végzett támadásban és védekezésben is. Természetesen vannak még hiányosságai, de ezek idővel, folyamatosabb játékkal kijavíthatóak lesznek. Nagyon jól élt a lehetőséggel ezúttal is, nem akartunk nála kockázatot vállalni. Biztosítanunk kellett azt, hogy a következő meccsen is biztosan számíthassunk rá.”

Mi hiányzott?

“A mai meccsen a legnagyobb érdem az övéké volt. Ellentétben a kupameccsel, ahol nagyon gyorsan gólt tudtunk szerezni, ma nagyon jól végezték a munkájukat. Rendkívül határozottak voltak. Nem könnyű megtalálni a rést, amikor a labdával nem tudunk mit kezdeni, hiányzott az ötlet a játékunkból.”

Riqui Puig-ról

“Remek formában van, ezért is adtam neki lehetőséget. Óriási energiával és elánnal szállt be a meccsbe, fantasztikus munkát végzett. Senkinek nem könnyű beverekednie magát a csapatba, erre az a legjobb mód, amit ő is tett, ki kell használni a kapott játékperceket. Szomorú vagyok, hogy nem tudott gólt szerezni, mert nagyon közel állt hozzá. Nagyra értékelem a teljesítményét.”

A játékpercek helyes elosztása

“Jelenleg boldogok vagyunk, de meglátjuk mi lesz a helyzet a szezon végén, amikor egyre többet kell majd kockáztatnod. A cél az, hogy minden meccsen a lehető legfrissebb csapattal álljunk ki.”

Az üres Camp Nou

“Sétáltam a stadionban a mérkőzést megelőzően. Teljesen más, olyan, mintha a futballnak egy fontos részét elveszítettük volna. Elveszi a meccsek sava-borsát az, ha nincs morajlás, taps.. Talán amikor hazai pályán játszol, ez fájdalmasan érint téged, amikor azonban idegenben kell pályára lépni, ezt visszakapod. Vannak olyan csapatok, akikről tudható, hogy a közönség az átlagnál többet ad nekik. Nekünk például előnyös lesz pénteken üres stadionban játszani majd.”

Piquéről

“Nem tűnik súlyosnak a sérülése, várnunk kell a pontos diagnózisra.”

Messi büntetője

“Nem láttam pontosan a szituációt. Nem tudom. Ha az mondja, hogy nem volt az, akkor elhiszem neki.”

Fontos-e, hogy a Real Madrid előtt játszanak?

“Majd ők megmondják, hogy jobb-e vagy nem. Jómagam inkább preferálom azt, hogy előttük lépjünk pályára, mert akkor legalább a riválisra nem kell gondolnunk.”