Setién: “Suáreznek mindig a pályán kell lennie, bízunk benne”

A Barcelona vezetőedzője, Quique Setién megtartotta a Villarreal elleni mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatóját. A tréner nem gondol Messi esetleges távozására, illetve rendíthetetlenül hisz Luis Suárezben.

A Villarrealról

“Nagyon jól tértek vissza a karanténidőszak után. Tehetséges játékosaik vannak, akik jó formában vannak. A védekezésük összeszedett. Ugyanakkor mi is remekül játszottunk az Atlético Madrid ellen, így remélem, hogy át tudjuk menteni azt a formát erre a meccsre is.”

A Messi távozásáról szóló hírekről

“Nem szeretnék találgatásokba bocsátkozni vele kapcsolatban. Nem hallottam erről semmit, nem is az én munkám mindez. Az edzéseken jól végzi a munkáját, koncentrált, átbeszéltük, amit át kellett. Nem látok változást a viselkedésében.”

A munkájáról

“Természetesen változott néhány dolog, mióta idekerültem. Amikor meglátod a meccs végeredményét, gondolhatod azt, hogy másképpen kellett volna több helyen cselekednek. Soha nem tudhatod ugyanakkor, hogy ezek győzelemre vezettek volna-e? Végül mindig lesznek olyan helyzetek, amikre nem tudsz teljes egészében felkészülni. Néha változtatsz, de csak rosszabb lesz. Nem foglalkozok ezzel túl sokat.”

Az öltözői hierarchiáról

“Egy olyan dologról beszélünk, amely mindenhol kialakult az idő múlásával és bizonyos játékosok kimagasló teljesítményével. Nem gátolnak engem ezek a játékosok, sokkal inkább segítenek a munkámban.”

Idegenben továbbra sem megy

“Igaz, hogy az eredmények alapján elveszítettünk néhány pontot, de több mérkőzésen is a játékunk színvonala jó volt. A pontvesztések nem mindig megérdemeltek. Amikor nem jönnek össze az eredmények, próbálsz menedéket találni és olyan dolgokat keresni, melyek megerősítenek téged. Ilyen például a Vigóban mutatott játékunk, ahol Aspas a végén két pontot elvett tőlünk. Minderre sajnos nincs ráhatásod. Hátrányban vagyunk, de a végsőkig küzdeni fogunk.”

Griezmannról

“Váltottam vele néhány szót, jól van. Nagyon profin áll a jelenlegi helyzethez, teljes mértékig számítunk a szolgálataira. Griezmann egy remek játékos, ha ő játszik, azt kérdezitek tőlem, miért nem Ansu Fati szerepelt.. mindenkit nem tehetek a pályára, valamilyen alapon döntést kell hoznom a csapatösszeállítás terén. Nem vagyok szeszélyes. A csapat összeállításnál figyelembe veszem a hierarchiát, de egy olyan csapatnál, mint a Barcelona, ahol rengeteg kiváló játékos van, nem játszhat mindenki ugyanannyit. Tudom, hogy néhány játékos emiatt mérges, ez a döntés az enyém, amiért vállalom a felelősséget.”

A személyes helyzetéről

“Egy percet sem foglalkoztam azzal, hogy mi történhet velem a szezon végén. Arra koncentrálok, amire kell ebben a helyzetben.”

Umtiti sérüléséről

“Fájdalmat érzett a bal térdében, így nem fog tudni játszani a következő meccseken. Meglátjuk, hogyan javul majd az állapota, ez fog dönteni a folytatásról.”

A következő szezon tervezése

“Ugyan folytatok beszélgetést a sportvezetőkkel, de ez nem az a téma, amiről nyilvánosan fogok beszélni. Nem fogok tervezni olyan játékosokkal, akikről egyelőre csak híresztelnek.”

Luis Suárezről

“Egy olyan játékosról beszélünk, akinek a pályán kell lennie, elvégre rengeteg gólt köszönhet neki a csapat, hisszük, hogy képes lesz folytatni ezt a teljesítményt. Az aktuális helyzettől függ, hogy kaphat-e pihenőt. Igyekszünk a legjobb döntést meghozni az ő esetében.”

Riqui Puig-ról

“Mindannyian láthattuk, milyen magas szinten tud játszani. Nagyon nagy lépést tett az elmúlt meccseken afelé, hogy folyamatosan a pályán lehessen. Él a lehetőséggel, a többit meglátjuk majd.”