Setién: “Sokan gondolhatják, hogy gyengültünk, de a fiataljaink készen állnak”

Quique Setién megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. A tréner biztos benne, hogy a Levante kemény ellenállást fog tanúsítani, emellett elmondta azt is, hogy nem kockáztatnak egyelőre Arturo Vidal szerepeltetéséve. 

“Nem fogunk a Levantéhoz igazodni, ami a játékunkat illeti. Egy kemény ellenfélről beszélünk ugyanakkor, akik képesek lehetnek kellemetlen pillanatokat okozni nekünk.”

“Az emberek azt gondolhatják, hogy meggyengült a csapatunk a távozók miatt, de megnyugtatok mindenkit, az akadémisták készen állnak a feladatra.”

“Nem igazoltunk a télen? Szerintem igen, igazoltunk egy fantasztikus játékost Ousmane Dembélé személyében.”

“Trincão-t már akkor is figyelte a klub, amikor átvettem a csapatot. Tetszik, ahogyan játszik, jövőre komolyabban is lesz lehetőség megismerni őt.”

“A labdabirtoklási statisztika önmagában még semmit nem jelent, ha nincs mögötte tartalom. Előrefelé kell játszanunk.”

“Óvatos vagyok Vidallal, mert bár nem súlyos a sérülése, de vékonyabb a keretünk.”

“Soha nem lehet kizárni azt, hogy a Barcelona képes lehet megnyerni a Bajnokok Ligáját. A végső győzelemre 8-10 csapat is esélyes lehet, valaki meg fogja nyerni közülük.”

“Arturo nagyon energikus, ezzel a hozzáállással sokat segít a csapatnak. Nem várok el tőle olyan precíz játékot támadásban, mint mondjuk Griezmanntól, de a sarkazós gólpassza megmutatja, hogy mire is képes.”

“Ami a keretet illeti, Dembélé nem lesz még tagja, óvatosak vagyunk vele, nem siettetünk semmit.”

“Szükségünk van Umtitire és Lenglet-re is, akik ballábas középhátvédek. Sokat segíthetnek nekünk a szezon későbbi részében.”

“Problémáink vannak idegenben, ez teljesen egyértelmű. Két mérkőzésünk is lesz a jövő héten, amin ezt gyakorolni tudjuk majd [először a Bilbao, utána a Betis ellen – a szerk.].”