Setién: “Riqui és Ansu is kezdők lehetnek”

A Barcelona vezetőedzője, Quique Setién megtartotta a Napoli elleni BL-mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatóját. A katalánok trénere még nem döntött arról, mely tizenegy játékosnak szavaz bizalmat a kulcsfontosságú mérkőzésen.

“Jó eredménnyel zártuk az utolsó találkozót, ugyanakkor rengeteg mérkőzést kellett lejátszanunk rövid idő leforgása alatt. Most volt egy kis szünetünk, így fizikálisan rá tudtunk megfelelően készülni a Napoli elleni meccsre.”

“Az az igazság, hogy soha nem gondoltam arra, hogy ez lehet az utolsó mérkőzésem, időm sem volt rá, hiszen folyamatosan az adott mérkőzésre kellett készülnünk. Mindent megteszünk azért, hogy eljussunk Portugáliába.”

“Nyilvánvalóan jobb lenne, ha az összes játékosomra számíthatnék. Jelenleg ez nem áll fenn, így sok játékost kellett felhoznunk a tartalékoktól. Ez a jelenleg helyzet, ebből kell kihozni a maximumot.”

“A távozása óta nem beszéltem Arthurral. Ez egy olyan helyzet, amit jobb lett volna elkerülni, ennél többet nem tudok mondani.”

“Gondolkodtunk azon, hogy a keretbe nevezzük Dembélét, de túl kevés edzést teljesített a kerettel ehhez. Inkább elvetettük ezt a lehetőséget, túl nagy kockázatot jelentett volna. Meglátjuk, hogyan alakul a helyzet, ha több edzést teljesít, mi pedig továbbjutunk, akkor Portugáliában már a csapattal tarthat.”

“Riqui és Ansu is remekül teljesített az utóbbi időben, így kezdők is lehetnek a holnapi meccsen. Ez egy olyan döntés, amelyet meg kell hoznunk. Biztos vagyok benne, hogy remekül fognak teljesíteni, ha kezdenek.”

“A játék több elemében is sikerült előrelépnünk. A folytonosság azonban hiányzott. Ezt nyilvánvalóan befolyásolják az ellenfeleink is, hiszen nem mindig ugyanazzal az ellenféllel találkozol, mások az erősségeik, a stílusuk..”

“Jól kell majd olvasnunk a meccsen, mire van szükség az adott pillanatban. Amikor birtokolnunk kell a labdát, így kell tennünk, ha védekeznünk kell, akkor védekeznünk kell. Jól kell tartanunk a labdát, ezzel jelentősen csökkenthetjük a gólszerzési lehetőségeiket.”

“Nem hiszem, hogy elvesztette volna a csapat az identitását és a filozófiáját. Mióta megérkeztem azon dolgozom, hogy több Barçás elemet is viszont láthassunk. Néhányat már sikerült megvalósítani ebből, ezek miatt boldogok is vagyunk, néhány pedig még nem sikerült. Próbálunk napról-napra fejlődni.”

“Természetesen próbáljuk a srácokat mentálisan is felkészíteni a mérkőzésre, beszélni velük, motiválni őket. Ezeknek a srácoknak nem okoz újdonságot egy ilyen mérkőzés, elvégre már százszor átélték, a legjobbak a világon.”