Setién: “Óvatosnak kell lennünk Suárezzel, hiszen sokat hagyott ki”

A Barcelona vezetőedzője, Quique Setién megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. A témát ezúttal a Leganés elleni hazai bajnoki szolgáltatta, ahol több játékos is szóba került, köztük természetesen Messi, Braithwaite, Suárez vagy Griezmann.

“Lesz természetesen néhány változás a keretben a következő meccseken. Látnom kell a játékosaim fizikai állapotát, az én dolgom ugyanis az, hogy beosszam mindenkinek az energiáját a szezon végére, ahol a legjobb állapotban kell majd lennünk.”

“Griezmann szinten minden mérkőzésen pályán volt. Jelenleg több játékos áll rendelkezésünkre, így a játékpercek jobban megoszlanak majd. Meglátjuk, hogyan alakul majd a bajnokság állása. Griezmann fontos játékosunk, így továbbra is vezérszerepet szánunk neki.”

“Messinek nem csak a góljait, hanem a gólpasszait is értékelnünk kell. Sok pontot köszönhetünk neki. Nem normális, hogy zsinórban 12 szezon óta jut 20 gól fölé. A világ legjobb játékáról beszélünk, szerencsések vagyunk, hogy velünk van.”

“Szívesebben játszanánk a szurkolóink előtt, de tudjuk, hogy mindez képtelenség, így kötelességünk alkalmazkodni a jelenlegi helyzethez.”

“Vidal egy nagyon érdekes játékos, akinek a stílusa bármelyik csapatba elkél. Rengeteget segít a csapatnak, amikor a pályán van.”

“Nem tudom melyik tényező lesz a leginkább döntő a liga szempontjából, amit tudunk, hogy nyernünk kell. A Real is tudja, ahogyan mi is, hogy a vereség elfogadhatatlan.”

“Luis Suárez az egyik olyan játékos lehet, aki pihenőt fog kapni holnap, vagy bármikor a szezon későbbi szakaszában. Szerencsére most van lehetőségünk kivel pótolni. Alkalmazkodnunk kell ehhez az új helyzethez.”

“Nagyon meglepett az lelkesedés, amellyel a játékosaim visszatértek a szünetet követően.”

“Braithwaite? Leszámítva néhány különleges személyt a keretből, nem fogok egyetlen játékost sem csak a neve miatt a kezdőbe jelölni. Mindenkinek meg akarom adni a lehetőséget, ezzel tűzben tartva őket. Bárki lehet kezdő.”

“Nem került szóba a Las Palmas elleni, zárt kapus mérkőzés. A játékosoknak nem szabad ezzel foglalkozniuk, csak és kizárólag a labdára kell koncentrálniuk, amikor az útjára indult.”

“Remélhetőleg nem fog bennünket visszavetni az, hogy a szurkolók nem lesznek ott a stadionban. Nagyon sokat jelentenek számunkra, de bízok benne, hogy nem fog minket túlságosan megérinteni.”

“Nem döntöttem még el, hogy Suárez kezdeni fog-e holnap, meg kell beszéljem vele. Nagyon óvatosnak kell lennünk az ilyen hosszú kihagyás után, hiszen ilyenkor a hirtelen játék után könnyen összeszedhet a játékos egy izomsérülést.”

“Aggódik a kapushibáktól? Marc rendkívül jó játékos, de mindenki hibázhat, még a legjobbak is. Nem könnyű a kapusoknak ilyen hosszú kihagyást követően formába lendülniük, ezt bizonyítja az is, hogy az újraindulást követően a megszokottnál több hibát látunk.”

“Nem becsülhetjük le a Leganést, hiszen a bennmaradásért küzdenek, mi ugyanakkor a bajnoki címért harcolunk.”

“Tudom, hogy mindenki a kezdő akar kerülni, én nekem ugyanakkor a csapatra kell gondolnom, megtalálnom azt a tizenegyet, ami az ellenfél ellen a legjobban használható.”

“A Mallorca elleni gyors első találatot sokat gyakoroltuk a tréningeken. Fontos, hogy hirtelen át tudjuk törni az ellenfeleink védelmi vonalait, ilyen példa erre de Jong gólja a Betis ellen.”

“Nem befolyásol a döntésemben az, hogy Braithwaite a korábbi csapatával néz szembe holnap. Arra gondolok, hogy mi a legjobb a csapatnak, nem pedig egy-egy játékosnak.”