Setién: “Nincs favoritja a Bayern elleni mérkőzésnek”

A Barcelona vezetőedzője, Quique Setién elégedett volt csapata játékával. A tréner már előretekintve beszélt a katalánok jövő hét pénteki, Bayern München elleni negyeddöntőjéről is, akárcsak Messi kisebb fájdalmáról is.

A mérkőzésről

“Sikerült irányítanunk a mérkőzést, annak ellenére, hogy tudtuk, nehezen fogjuk megszerezni a labdát a Napolitól. Amikor kiszabadultak a letámadásunk alól, akkor több veszélyes helyzetet is sikerült kialakítaniuk. Próbáltunk annyira stabilak maradni a saját térfelünkön, amennyire csak lehet, és szerintem jó munkát végeztünk. Nem vagyok mindennek tökéletesen elégedett, az ellenfelünk ugyanis tett róla, hogy ne tudjuk teljes egészében kontrollálni a találkozót. Sikerült legyőznünk egy olyan csapatot, mely remek szezont futott.”

“A csapat jól játszott és megérdemelten aratott győzelmet. Képesek voltunk felülemelkedni az első néhány perc megingásain, a második félidőben pedig nem engedélyeztünk egyetlen veszélyes kísérletet sem a Napolinak.”

“Az igazság az, hogy a Napoli az egyik legjobb csapat Olaszországban. Tudtuk, hogyan kell reagálni arra, ahogyan kezdték a mérkőzést, aminek eredménye egy remek első félidő volt. A második félidőben már jobban átengedtük a területet nekik.”

A Bayern München elleni találkozóról

“Nehéz és bonyolult találkozó vár ránk a Bayern München ellen, de nekünk is remek csapatunk van, mindkét félnek nehéz meccs lesz. Mindig vannak olyan dolgot, melyekben fejlődnöd kell. Számolnod kell az aktuális ellenfeleddel is, melyek jó csapatok, ez még inkább igaz ezen a szinten. Nem lehetsz ott Európa nyolc legjobb csapata között, ha nem végzed jól a munkádat. Hiába szeretnél minden egyes találkozót teljesen kontroll alatt tartani, ez ezen a szinten elképzelhetetlen. A Bayernről sokat elmond az, amilyen bajnoki idényt zártak. Nagyon nehéz meccs elé nézünk.”

“Nem szeretnék belemenni abba, hogy ki a mérkőzés esélyese. Egy elképesztő ellenfél ellen kell majd pályára lépnünk, ezen a szinten pedig már nincsenek favoritok. Velünk van a világ legjobb játékosa, nekik azonban a csapatukban van egy Robert Lewandowski, aki tizenhárom gólt szerzett eddig az idei Bajnokok Ligája idényben. Bárki megnyerheti a meccset.”

Leo Messiről

“Ami Messit illeti, volt egy kisebb fájdalma, de nem okozott neki problémát. Természetesen kielemezzük majd jobban a helyzetét, de nem gondolom, hogy bármiféle probléma is lesz vele.”

Arthurról

“Arthur helyzetét már megvitattuk korábban, nincs mit mondanom erről az ügyről.”

Üzenet a szurkolóknak

“Optimistának kell maradnunk. Jól állapotban van a csapat. A mai napon egy remek első félidőt játszottunk, helyzeteket dolgoztunk ki, melyekből több góllal is zárult. A lehetőségünk pedig adott volt arra, hogy ezt az előnyt tovább is növeljük. Optimistán tekinthetünk a jövőbe. Nem feledkezhetünk meg ugyanakkor arról, hogy remek csapatokkal kell majd szembenéznünk.”

Riqui és Ansu mellőzéséről

“A mérkőzés alakulása miatt meg kellett hoznunk bizonyos döntéseket. Igaz, hogy a becserélésükkel egy másik mérkőzés lehetett volna, de ott a meccsen ezt gondoltam a legjobb döntésnek.”

A szurkolók negatív hozzáállásáról

“Tudom, hogy a Barcelona a világ legjobb csapatai között van, olyan klubok között, mint a Bayern vagy a Real Madrid, akiknek szintúgy remek játékosaik vannak. Ezeken a találkozókon apróságok döntenek, és nem nyerhetsz mindig.”

Túl védekezően játszottak a második félidőben

“Néha nincs választásod, mert az ellenfeled rád erőszakolja az akaratát. Próbáltuk megtartani a labdát, de tudtuk, mennyire jól támadnak le. Egy remek csapatról beszélünk, akiknek gyors és tehetséges játékosaik vannak. A Napoli nem csak egy csapat a sok közül. Képesek voltunk féken tartani egy olyan csapatot, amit nem sokan képesek.”

Vidal és Busquets hiánya

“Minden játékos más és más erősségekkel rendelkezik. Busquets és Vidal fontos tagjai a csapatnak. A tapasztalatukkal és sok más tulajdonságukkal sokat adnak a játékunkhoz. Frenkie, Sergi és Ivan a mai napon azonban remekül feledtették őket, elképesztő munkát végeztek. Meglátjuk melyikükkel számolunk majd a Bayern ellen. Az mindenesetre megnyugtat, hogy több játékossal számolhatok a következő találkozón.”