Setién: “Nem fogok senkinek sem beleszólni a magánéletébe”

A Barcelona vezetőedzője, Quique Setién ezúttal is a sajtó rendelkezésére állt az Athletic Bilbao elleni kupameccset megelőzően. Az esemény alapját nem túl nagy meglepetésre a néhány napja kirobbant Messi vs Abidal balhé szolgáltatta. 

“Szoros mérkőzésre számítok, mivel mindkét csapatban megvan a potenciál a továbbjutásra. Koncentráltnak kell lennünk.”

“A klubnál uralkodó jelenlegi helyzet? Nem foglalkozunk vele, egy percet beszéltünk erről az edzés elején, ennyi. Próbálom a játékosaimat távol tartani ettől.”

“Ne kérdezzenek a folytatásban a tegnapi történésekről [Messi vs Abidal – a szerk.], engem csak a futball érdekel, azért vagyok itt.”

“Borzalmas az, ami Dembélével történt, megoldást kell találnunk a helyzetre. Nagyon hitt abban, hogy segíteni tud a csapatnak.”

“Szörnyű látnom azt, hogy min megy keresztül Dembélé, hiszen azt is láttam rajta, mennyire keményen dolgozott azért, hogy visszatérhessen. Most pedig hónapokra van ettől ismét.”

“A szűk keret? Egyszerre csak tizenegy játékos lehet a pályán, a kezdő pedig még mindig kellően erős.”

“A srácok nagyon keményen dolgoztak az edzésen, ezerrel készülünk a holnapi találkozóra.”

“Persze jó lenne, ha nagyobb lenne a merítési lehetőségem, miután Dembélé továbbra is sérült, Carles Pérez pedig távozott.. De semmit nem tehetünk ez ügyben, pozitívan kell gondolkodnunk és előre kell tekintenünk.”

“Messi mosolygós volt a mai tréningen, mint mindig.”

“Ami Dembélé pótlását illeti, van egy név az asztalon, aki már korábban is számításba volt véve, most várunk a szövetség engedélyére ezzel kapcsolatosan.”

“Megbántam, hogy elvállaltam a munkát? Soha nem gondoltam erre. Persze, amikor otthon ültem, akkor nem volt ilyen jellegű problémám, de egy ilyen klubhoz megérkezve fel kell készülnöd az ilyen történésekre is.”

“Vidal készen áll a játékra, ami Piquét illeti, nem volt jól, de számítunk a játékára holnap.”

“Messi kellően tapasztalt, hogy egyedül kezelje az ügyeit. Nem fogok senkinek beleszólni a magánéletébe. Nem vagyok egyik játékosnak sem az apja. Az én feladatom az, hogy a játékosok boldogok legyenek, illetve jó utasításokkal lássam el őket, ha pályára lépnek.”