Setién: “Nem érdekel, hogy egy játékost mennyiért igazoltak”

A Barcelona edzője, Quique Setién érthetően csalódott volt a Celta Vigo elleni 2-2-s döntetlennel végződő mérkőzés után. A tréner szerint mindent megpróbáltak, támadtak, de ezúttal sem volt meg a kellő átütőerő ezekben az akciókban.

A Celta játékáról

“Sokat kockáztattak az utolsó percekben, amikor is a góljukkal megszerezték az egy pontot. Több gólos előnnyel kellett volna az öltözőbe vonulnunk a félidőben, mert akkor sokkal jobban ment a játék.”

A bajnokság egyre nehezebb

“Egyértelmű, tizenegy nappal ezelőtt még mi álltunk két ponttal a riválisunk előtt, amennyiben pedig ők nyernek, úgy nekik lesz már meg ez a pontelőny. Egyre kevesebbet hibázhatunk, meg kell nyernünk minden hátralévő mérkőzésünket és bízni abban, hogy az ellenfél hibázni fog. Megpróbáljuk természetesen begyűjteni az összes még megszerezhető pontot. Meglátjuk, hogyha fejlődünk néhány területen, könnyebbé fog-e válni a helyzetünk.”

Griezmann a kispadon nézte a meccs nagy részét

“Nem foglalkoztat egy játékosnál az, hogy mennyiért érkezett. Múlt héten más felállásban kezdtünk, a mai meccsen ismételten változtattunk. Legutóbb Ansuról és Riqui-ről kérdeztetek, most Griezmannról. Ezek a döntések technikai alapon születnek, nem pedig személyes okokból. Ezen a napon azt gondoltam, hogy ez a legjobb csapatunk.”

Miért nem tudnak egyenesbe jönni?

“Való igaz, hogy hiányzik belőlünk az élesség és a kreativitás, hogy a mezőnyfölényünket gólokká tudjuk alakítani. Az első félidőben mutatott játékunk némileg megnyugtatott minket, ennek pedig megfizettük az árát.”

Továbbra is nehezen nyernek idegenben

“Nem tudom neked megmondani az okát, száz másik dologra tudnék neked válaszolni, de nem gondolom, hogy ez egy egyedi eset. A labdával próbáltunk védekezni, minél kevesebbet átengedni azt az ellenfélnek. Néha nem tudsz hatékonyan támadni, mert az ellenfeled remekül zárja a területeket. Igaz, hogy lehettünk volna a játék több elemében is jobbak. Támadtunk, megpróbáltunk nyerni, az ellenfél térfelén játszottunk folyamatosan, néha pedig ez több komoly lehetőséget is ad az ellenfélnek.”

A futball igazságtalan

“Igen, azt gondolom. Hihetetlen például az, ami Piqué becsúszásánál történt. A csapat sok mindent jól csinált, jóval könnyebb mérkőzésnek kellett volna lennie.”

Riqui Puig-ról

“Nem hasonlítanám össze Riqui-t, Arthurral. Mindkettőjüknek különböző erősségeik vannak. Adott pillanatban az egyiknek jobban megy a másiknál. Nincs könnyű helyzetem, ami a döntéseket illeti, de meg kell hoznom őket. A legfontosabb az, hogy képesek legyenek teljesíteni, ha a pályán vannak.”